Alessandro Mirror Mirror en handcrème

Alessandro Hand cream and nail polish

Ik heb inmiddels een aardige verzameling nagelproducten van diverse merken maar ik had nog geen gewone nagellakken en verzorgingsproducten van Alessandro. Vandaag laat ik je een mooi kleurtje en een fijne handcrème zien.

Alessandro is een merk dat meer dan 25 jaar geleden is opgezet door Silvia Troska. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een bedrijf dat niet alleen nagellakken van hoogstaande kwaliteit levert maar ook op het professionele vlak heeft Alessandro bewezen een goede partner te zijn.

Nagellak

Kleur

Ik kreeg de kleur Mirror Mirror toegestuurd. Mirror Mirror heeft een zachte, grijze tint met daarin een heel fijn zilveren shimmertje. De shimmer is niet overheersend aanwezig maar geeft je manicure wel een extra tintje en ook wat meer diepte in de kleur.

Alessandro Mirror Mirror hand holding bottle

Op de macro foto hieronder kun je de mooie shimmer heel duidelijk zien. De macro opname is een extreme vergroting, hierop wordt duidelijk dat de shimmer echt een zeer fijne structuur heeft.

Alessandro Mirror Mirror macro

Formule

Alessandro Mirror Mirror heeft een erg prettige formule die wel iets aan de dunne kant is. Het is dus belangrijk dat je de nagellak niet in dikke laagjes aanbrengt want dan zal hij gaan uitlopen. De pigmentatie is erg goed, zeker voor een wat dunner product, op de swatches heb ik twee zeer dunne laagjes aangebracht. Op zich was een laagje voldoende maar om de kleur net wat meer diepte te geven heb ik voor een tweede laagje gekozen.

Alessandro Mirror Mirror closeup nails

Alessandro Mirror Mirror heeft een vrij kort kwastje dat niet al te breed is. Het kwastje is van een goede kwaliteit waardoor je er prettig mee kunt werken.

Alessandro Mirror Mirror brush

Finish

Alessandro Mirror Mirror heeft een matig glanzende finish, die doet de kleur geen recht. Op de swatches heb ik dan ook een mooi glanzende topcoat aangebracht. Hiermee verleng je de houdbaarheid op de nagels maar de kleur wordt er ook erg mooi van. Maar ook een matte topcoat staat erg mooi bij deze prachtige kleur!

Alessandro Mirror Mirror hand holding bottle matte finish

Express Hydrating Hand Cream

De handcrème komt in een tube van 50ml, een lekker handzaam formaatje dat ook ideaal is voor onderweg. De crème heeft een frisse, bloemige geur en een erg fijne substantie.

Alessandro Express Hydrating Hand Cream cream on hand

De crème is niet al te dik en smeert gemakkelijk uit over de huid. Het product wordt vrij snel door de huid geabsorbeerd en laat geen vettig laagje achter. De huid voelt direct gehydrateerd en zijde zacht aan. Ook de nagelriemen lijken veel profijt te hebben bij deze crème. Ik smeer normaal tot 6 keer per dag mijn nagelriemen in met een olie en heb dat de laatste dagen vervangen door deze handcrème. De nagelriemen zijn mooi soepel en gehydrateerd.

Alessandro Express Hydrating Hand Cream cream cuticles

De producten van Alessandro kun je aanschaffen in hun eigen webshop. De nagellakken bevatten 10 ml en kosten €9,95. De Express Hydrating Handcrème bevat 50ml en kost ook €9,95.
Ik wens je een fijne dag!handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.