Beauty Routine Tag

springchallenge_skincare

Eerder deze week werd ik getagd door een lieve collega-blogger Lotte van Makeupjunkie.nl en vandaag werk ik hem voor jullie uit.

Ik heb het geluk dat ik me mag begeven in een vrij speciale groep van bloggers, stuk voor stuk geweldige meiden die ik eigenlijk, stiekem langzaamaan tot mijn vriendinnetjes reken. Speciaal zijn ze omdat ze stuk voor stuk erg lief zijn, niet te beroerd zijn een ander te helpen en ook begrip hebben en elkaar uit de brand helpen. Lotte is een van die meiden. Neem vooral eens een kijkje op haar blog, ze is een ster met make-up en schrijft erg leuke artikelen, een aanrader!
En nu door naar de tag!

Welke beauty routine sla jij geregeld over?

Eigenlijk sla ik nooit iets over, ik besteed veel zorg aan mijn huid en daar hoort een goede beauty routine bij. Ik vind het ook erg prettig om even dat momentje voor mezelf te pakken en geniet daar ook van. Een mini-wellness behandeling voor iedere dag.

Heb jij een bepaalde routine voor het wassen van je kwasten?

Absoluut! Na gebruik reinig ik ze, meestal direct en soms later op de dag. Ik gebruik al sinds jaar en dag Zwitsal baby shampoo om mijn kwasten te reinigen en dat werkt erg goed.

Ik begin om de meeste make-up van de kwasten af te halen met een vettig doekje, ik vind kokosolie heel fijn hiervoor. Vervolgens maak ik de kwasten nat onder de warme kraan. Ik doe wat shampoo in mijn handpalm en reinig de kwast grondig. Na het inzepen spoel ik ze grondig af onder de warme kraan. Als ze goed schoon zijn dan knijp ik ze voorzichtig weer in model en laat ze vervolgens op een handdoek drogen. Ik let het doekje zo neer dat de kwasten met de haren naar beneden gericht kunnen drogen. Dit is wel belangrijk omdat anders de lijm, waarmee de haren vastzitten, kan oplossen of uitdrogen.
Het duurt vaak een paar uur voordat ze droog zijn en zodra ze volledig droog zijn stop ik ze terug in het lederen etui waar ik ze in bewaar.

Hoe lang loop je meestal rond met gechipte nagellak?

Heel kort! Ik vind gechipte nagellak erg storend en ook niet verzorgd staan. Zodra ik een chip ontdek gaat alles er direct vanaf. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik zo vaak mijn nagels lak dat het amper de tijd krijgt om te chippen :-D. Overigens chipt mijn lak heel vaak bij de nagelriem.

nail polish chip

Hoelang kun je jezelf bedwingen om een nieuw product te kopen of te vervangen?

Niet. Als een product bijna op is en ik heb niets liggen wat het kan vervangen dan bestel ik direct een nieuw product. Zeker bij huidverzorging heb ik een aantal vaste producten die ik graag gebruik en dan wil ik niet misgrijpen.
Als ik een nieuw product heb en het bevalt niet dan vervang ik het direct. Ik vind het zonde om iets op te maken als ik er niets aan heb, dan geef ik het aan iemand die het wel prettig vind.

Babor Ampullen

Wat is je slechtste beauty gewoonte?

Ik drink veel te weinig en dat is echt niet goed voor de huid. Ik probeer het wel te veranderen maar daar heb ik gewoon heel erg veel moeite mee. Waar ik mezelf wel soms op betrap is dat ik crèmes gewoon met mijn vingers uit het potje vis in plaats van met het, vaak bijgeleverde, spateltje. Niet goed, I know maar ik zal er op letten.

Noem iets niet-beauty gerelateerd dat je altijd uitstelt.

Ik ben heel slecht met het plannen en inleveren van thesen en papers. Studeren vind ik niet erg, sterker nog dan komt de nerd in mij naar boven en vind ik het erg leuk zelfs. Alleen het opleveren van geschreven documenten is iets wat ik uitstel tot het écht niet meer kan. Dan ga ik een paar dagen stressen en neem ik me voor om dat nooit meer zo te doen.
De auto wassen is ook altijd een van mijn problemen geweest. In de buurt zit geen wasstraat waar mijn Italiaanse gebakje doorheen kan, hij is gewoonweg te laag. Vroeger was het niet zo erg want ik heb altijd zwarte auto’s gehad alleen sinds kort een zilveren en daar zie je toch verdomd veel vuil op zitten. Whoops.

Beauty Routine Tag

Als je ergens naartoe moet, blijf je dan tot de laatste minuut in de badkamer bezig?

Yup, guilty! Ik ben nooit lang bezig maar ik stel het gewoon lang uit om aan mijn make-up te beginnen en ik vergeet ALTIJD mijn mascara waardoor ik nog op een holletje met jas en schoenen aan de badkamer in moet hollen.

Kun jij je makkelijk aan een no-buy houden?

Ik heb jaren geleden besloten dat ik gewoonweg niet geschikt ben voor een no-buy periode. Ik heb het vaak genoeg voorgenomen en altijd mislukte dat jammerlijk, vaak al binnen de eerste twee dagen. Sinds ik blog heb ik altijd een excuus, “Maar ik heb echt [vul hier een random product in] nodig voor mijn blog! Ik weet zeker dat lezers dat gaaf vinden.” En zo verantwoord ik het schenden van mijn no-buy afspraak. Ik heb dus maar besloten dat ik er gewoon niet geschikt voor ben.

Beauty Routine Tag

Hoe georganiseerd zijn jouw make-up of nagellak collectie?

Ik heb mijn make-up verspreid liggen in doosjes en toilettasjes, dat ligt ook allemaal door elkaar heen. Mijn nagellak collectie is wel keurig georganiseerd. Ik heb alles in Helmer kastjes van IKEA zitten. Alles staat op merk, collectie en naam gesorteerd. Uiteraard met de logo’s netjes één kant op. Ik heb twee lades vol met nail art spulletjes die zijn ook keurig georganiseerd op soorten glitters, printjes, folies enz.

OPI nail polishes

Wat was de langste periode waarin je geen blogpost hebt geschreven?

Ik heb vorig jaar een periode maar drie artikelen per week geschreven, ik ben een aantal maanden van huis geweest wegens lichamelijke gezondheidsproblemen. Ik kon in die periode maar weinig doen. Verder gaat de blog door, ik ben intussen al twee keer met vakantie geweest zonder dat iemand het door had. Ik plan mijn artikelen ver van te voren in.

Dit was de Beauty Routine Tag! Ik vond hem leuk! Ik tag niemand, als je hem leuk vind mag je hem gewoon overnemen! Ik vind het leuk om jullie zo beter te leren kennen, dus als je hem overneemt plaatst dan een linkje in de comments en dan ga ik het zeker lezen.