Caption Double Take collectie

Caption Double Take Christmas present

Onlangs kwam dit mooie pakketje binnen. De inhoud is heel erg mooi, kijk je snel mee?

In februari van dit jaar maakte ik voor het eerst kennis met Caption nagellakken. Caption is onderdeel van Young Nails, een merk dat zich op de professionele markt richt met gels en acryl producten. Ik ben zelf een groot fan van Young Nails. Ik probeer zoveel mogelijk mijn natuurlijke nagels te laten groeien maar soms breekt er wel eens een en in plaats van alles in te korten bouw ik een nieuwe, zo natuurlijk mogelijke nagel met een sjabloon en sculpting gel van Young Nails.

Caption is een lijn met nagellakken die langer blijven zitten dan een normale nagellak. Je hebt een speciale base- en topcoat nodig om het juiste effect te bereiken. De lak is razendsnel droog en heeft een prachtige glans.

Caption Double Take bottles in front of the packaging

In het prachtige pakketje zaten drie kleuren uit de Double Take winter collectie. Deze collectie bestaat uit zes dekkende trendkleuren en twee sprankelende Topeffects. Ik heb Grind and Bare It, Drinks on Me en Pedal to the Metal gekregen samen met de bijbehorende base- en topcoat.

Ik moet zeggen dat ik dit echt een van de leukste en meeste feestelijk verpakte pers pakketjes van deze kerst vind. Complimenten aan de PR dame!

En nu gauw over naar de swatches want daar kom je immers voor 😉 En ze zijn prachtig!

Grin and Bare It

Caption Grin and Bare It name on bottom of the bottle

Grin and Bare It is een prachtige beige nude tint met een heel subtiel shimmertje. De shimmer heeft een roze/gouden gloed en geeft deze mooie kleur veel diepte.

Caption Grin and Bare It hand holding bottle

Dit soort kleuren zijn eigenlijk altijd goed te dragen, of het nu bijna kerstmis is of hartje zomer. Ik ben zelf dol op dit soort kleuren en ik draag ze graag op momenten dat een felle kleur niet gepast is maar ik toch mooie en verzorgde nagels wil. Het is een tint die vrijwel iedere huidskleur zal flatteren.

Caption Grin and Bare It closeup nails

De formule van Caption Grin and Bare It is erg prettig, qua dikte is hij perfect waardoor hij heel gemakkelijk aan te brengen is. In principe is een laagje voldoende maar ik heb hem toch een tweede laagje gegeven om de kleur net even wat meer diepte te geven. Nu werk ik zelf graag in erg dunne laagjes, als je in dikkere laagjes werkt zal een laag echt voldoende zijn.

Caption Grin and Bare It macro

De kleur kan afwijken van de werkelijke kleur. De overige swatches zijn kleur-echt.

Drinks on Me

Caption Drinks on Me name on bottom of the bottle

Caption Drinks on Me is een van de twee Topeffects, en hij zit bomvol met zilveren hex glitters met een holografisch effect  in twee maten.

Caption Drinks on Me hand holding bottle

Op de swatches heb ik Drinks on me aangebracht over Grin and Bare It. Zoals je inmiddels wellicht wel weet ben ik echt zot op holo, in welke vorm dan ook. Door de transparante basis en de zilverkleurige glitters is deze topper geschikt om over iedere kleur aan te brengen.

Caption Drinks on Me closeup nails

De formule van Caption Drinks on Me is erg fijn, ondanks dat hij bomvol met glittertjes zit is hij niet te dik. Je kunt hem op de normale manier aanbrengen maar het mooiste is het om hem met een sponsje aan te brengen, dat heb ik op de swatches dan ook gedaan.

Caption Drinks on Me macro

De kleur kan afwijken van de werkelijke kleur. De overige swatches zijn kleur-echt.

Pedal to the Metal

Caption Pedal to the Metal name on bottom of the bottle

Pedal to the Metal is mijn favoriet uit deze serie. De beige/kopere kleur heeft een licht paarse ondertoon en een zilveren shimmer. De shimmer lijkt hem een licht chroom effect te geven.

Caption Pedal to the Metal hand holding bottle

Deze mooie kleur geeft je nagels een verzorgde uitstraling zonder al te opvallend te zijn. Ik vind vooral de zilveren chroom-achtige gloed die hij heeft erg mooi.

Caption Pedal to the Metal closup nails

De formule is, net zoals bij de andere kleuren uit deze Double Take collectie, erg prettig. Door de fijne substantie kun je de lak feilloos aanbrengen en door de zeer goede pigmentatie heb je slechts een laagje nodig.

Caption Pedal to the Metal macro

De kleur kan afwijken van de werkelijke kleur. De overige swatches zijn kleur-echt.

Finish en droogtijd

De lakken van Caption zijn razendsnel droog, je hoeft tussen verschillende laagjes niet te wachten, als je met de tweede hand klaar bent kun je direct door met de volgende laag. Na het aanbrengen is de topcoat is de lak binnen enkele seconden touch dry. In februari heb ik Caption Easy Does It getest en die bleef toch wat zacht na het aanbrengen, dat heb ik bij deze lakken uit de Double Take collectie niet ervaren, die waren binnen een kwartier goed hard.

Caption Pedal to the Metal brush

De kwastjes van de Caption lakken vind ik zelf heel prettig. Ze zijn wat breder en hebben een rond einde waardoor je ook langs de nagelriemen netjes kunt lakken.

Caption Grin and Bare It closeup hand holding bottle

De finish van de Caption topcoat is waanzinnig mooi. Samen met de Layla No Lamp topcoat is dit het enige product dat wat mij betreft de gel finish echt benaderd. Die glans blijft overigens ook zo mooi tot het moment dat je het product verwijderd.
Caption belooft tot negen dagen netjes te blijven op de nagel. Ik heb Pedal to the Metal op de dag van binnenkomst aangebracht, we zijn nu tien dagen verder en er is nog geen chip op tipwear te bekennen. Vooral het uitblijven van de tipwear is indrukwekkend gezien het feit dat ik dagelijks zeer intensief gebruik maak van een mechanisch toetsenbord.

Caption Pedal to the Metal closeup nails after ten days

iPhone foto

Ik ben erg tevreden over de Caption lakken. Er zijn diverse merken die een lijn met gellakken zonder lamp hebben maar er zijn er tot nu toe maar twee waarvan ik echt onder de indruk ben en dat zijn Caption en de Layla No Lamp lijn.

De Caption kleuren en Topeffects bevatten 10ml en kosten €16,95 per stuk. De bijbehorende base- en topcoat bevatten eveneens 10ml en kosten €15,95 per stuk. Je kunt de Caption producten aanschaffen in hun eigen webshop.

Ik wens je alvast een heel prettig weekend!handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.