Catrice Butterfly Kiss

Catrice Butterfly Kiss bottleEind april deelde ik het persbericht van de Catrice Kaviar Gauche collectie met jullie en inmiddels heb ik hem, deels, binnengekregen en is het tijd voor de swatches.

Catrice en Kaviar Gauche hebben eerder, tijdens de Berlin Fashion Week, samengewerkt en dat beviel zo goed dat ze besloten om samen een mooie make-up collectie uit te brengen. De producten zijn wat luxer dan je van Catrice gewend bent.

De collectie bestaat uit een Eye and Face palette, Blurring Powder Pearls, twee lipglossjes en vier nagelakken. Ik heb de Powder Pearls en de nagellakken in huis en die zul je de komende weken op de maandag hier op mijn site vinden. En vandaag begin ik met Butterfly Kiss.

De collectie bevat de volgende nagellakken:

  • Butterfly Kiss
  • Honey Blossom
  • Love Me Tender
  • Cool Wonder

Kleur

Butterfly Kiss is een pastel roze lakje met een iets koele ondertoon en een zéér subtiel zilveren shimmertje erin. De shimmer is niet erg op de voorgrond aanwezig. De kleur past wel goed bij de sfeer die het duo met deze collectie wil benaderen namelijk bohemian chic.

Catrice Butterfly Kiss hand holding bottle

Formule

De formule van Butterfly Kiss is niet fijn, hij is waterig dun waardoor hij heel snel in de nagelriemen en -wallen loopt ondanks het feit dat je in dunne laagjes werkt. Je moet met deze lak in zéér dunne laagjes werken. Omdat het een erg licht kleurtje is dat ook nog eens zo dun als water is heb je 4 laagjes nodig om een mooi dekkend geheel te krijgen. Voordeel van een dunne lak is wel dat hij mooi levelt. Hij lijkt bij het eerste laagje wat streperig te zijn maar dat is bij het tweede laagje al volledig weg.
Het kwastje is nog het oude Catrice kwastje, te breed en vreemd afgerond waardoor netjes lakken voor sommige misschien echt een uitdaging wordt.

Catrice Butterfly Kiss closeup nails
Finish

Butterfly Kiss droogt erg snel, door de dunne laagjes, en het een mooie glans van zichzelf. Op de swatches heb ik geen extra topcoat aangebracht. Het is wel aan te raden om een goede topcoat te gebruiken want hij chipt vrij snel. Ik had na een dag al kleine beschadigingen.

Catrice Butterfly Kiss macro

Al met al vind ik het geen verkeerd nagellakje gezien de prijs. De kleur is erg mooi en de shimmer geeft hem een fantastische glans. Het flesje heeft een luxe ogende gouden dop en een mooi gouden opdruk.

De Catrice Kaviar Gauche collectie is, in Nederland, nog t/m juli verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. De Belgische bezoeksters moet ik, ben ik bang, teleurstellen want de collectie was daar tot half juni verkrijgbaar.
De lakken kosten slechts €2,99 en daarmee dus een goede budget aankoop met een goede prijs-kwaliteit verhouding.