Catrice Honey Blossom

Catrice Honey Blossom bottle

Deze mooie nude tint komt uit de Catrice Kaviar Gauche collectie.

Na eerder tijdens de Berlin Fashion Week succesvol samen te hebben gewerkt hebben Catrice en Kaviar Gauche opnieuw de koppen bij elkaar gestoken met een prachtige make-up collectie als gevolg.

De collectie bevalt een Eye and Face palette, Blurring Powder Pearls, twee lipglossjes en vier nagellakken. Ik zal de nagellakken en de poeder parels voor jullie swatchen.

De collectie bevat de volgende nagellakken:

Kleur

Catrice Honey Blossom is een mooie zalm roze nagellak. Het is wel een zogenoemde soft shade, een nagellak die vrij doorschijnend blijft en daardoor voor een mooie, neutrale en verzorgde manicure zorgt die niet te opvallend is.

Catrice Honey Blossom hand holding bottle

Formule

Deze Honey Blossom is ontzettend dun, bijna waterig te noemen. Dat is zonde want hierdoor is hij niet prettig aan te brengen. Ik hou ontzettend van dit soort kleurtjes maar door de slechte formule zal ik hem niet snel opnieuw pakken.
Je moet deze lak in erg dunne laagjes aanbrengen anders loopt hij geheid in de nagelriemen en -wallen. Hij droogt wel ontzettend snel op, dat is wel prettig. Hij is niet bijzonder goed gepigmenteerd, iets wat ik bij een kleur als deze eigenlijk niet zo erg vind. Je krijgt er een soft shade effect door wat ik persoonlijk erg mooi vind. De flesjes bevatten helaas nog altijd hetzelfde Catrice kwastje, te breed en niet fijn afgesneden. In de nieuwe collecties gaan ze het kwastje aanpassen, ik ben daar heel benieuwd naar!
Op de swatches heb ik drie dunne laagjes aangebracht.

Catrice Honey Blossom closeup nails

Finish

Honey Blossom droogt erg snel op met een mooi glanzende créme finish. Een topcoat is echter wel noodzakelijk gezien hij ontzettend snel beschadigd. Ik heb de lak getest zonder topcoat en had op dezelfde dag als behoorlijke chips. Ik vind dat wel erg jammer.

Een matte finish doet deze Honey Blossom ook goed. De kleur wordt er iets intenser door maar behoudt toch het subtiele nude effect.

Catrice Honey Blossom hand holding bottle matte topcoat

Ik vind het zonde dat de lak zo ontzettend vervelend aan te brengen is want de kleur vind ik geweldig. Qua prijs-kwaliteit verhouding heb ik ze beter gehad, ook van Catrice.

De Catrice Kaviar Gauche collectie is in Nederland nog tot en met eind juli te koop bij Kruidvat en Trekpleister. In België was de collectie te koop tot half juni.
De nagellakken kosten slechts €2,99.