Catrice Mauve to the Beat

Catrice Mauve to the Beat bottle name

Vandaag laat ik je deze schitterende mauve kleur zien. Mauve to the Beat laat weinig aan de verbeelding over maar gaaf is hij zeker!

In januari van dit jaar heeft CATRICE de It Pieces collectie uitgebracht met daarin onder andere vier nieuwe kleuren. De It Pieces collectie is inmiddels opgenomen in het vaste assortiment van CATRICE en is dus volop verkrijgbaar.

De It Pieces collectie bevatte de volgende vier nagellakken:

Kleur

CATRICE Mauve to the Beat is een erg mooie mauve kleur die door de grijzige ondertoon iets minder paars oogt. Ik vind dit soort kleuren erg mooi in het najaar. Voor de lente en de komende zomer is hij wat grauw maar niet minder mooi.

Catrice Mauve to the Beat hand holding bottle

Het is een vrij subtiele kleur die je ook kunt dragen naar een wat meer formele gelegenheid of op je werk (als je nagellak mag dragen uiteraard). De kleur geeft een verzorgde uitstraling zonder direct in het oog te springen.

Catrice Mauve to the Beat daylight hand holding bottle

Formule

CATRICE Mauve to the Beat heeft een erg prettige substantie. De dikte is eigenlijk perfect, niet te dik maar ook zeker niet te dun. Het aanbrengen gaat erg gemakkelijk en hij trekt ook mooi glad. De dekking is prima, op de swatches zie je twee dunne laagjes en dat is voldoende voor een egaal dekkend geheel.

Catrice Mauve to the Beat closeup nails 2

Ook Mauve to the Beat bevat het vernieuwde kwastje van CATRICE. Het oude kwastje vond ik niet fijn maar helaas vind ik ook het nieuwe kwastje niet prettig. De kwastjes zijn voor mij de reden dat ik niet heel vaak CATRICE lakken koop. Als ik dan toch voor een budget lak ga dan koop ik liever essence dan CATRICE. De kwastjes van essence zijn vele malen beter.

Catrice Mauve to the Beat hand holding brush

Finish

Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. Zoals je kunt zien heeft CATRICE Mauve to the Beat een schitterende glans van zichzelf. De houdbaarheid op de nagel is matig, na 1 dag had ik de eerste chips al op mijn nagels. De houdbaarheid is echter wel heel goed te verbeteren door een goede base- en topcoat te gebruiken. In combinatie met een Dior basecoat en een OPI topcoat kan in de houdbaarheid van een CATRICE lakje rekken tot bijna een week.

Catrice Mauve to the Beat closeup nails

Als je een vast bezoeker van mijn blog bent dan weet je inmiddels wel dat ik echt gek ben op de matte topcoat. Je kunt een nagellak er net even iets extra’s mee geven. Vaak worden de kleuren iets lichter en ook wat subtieler. Ook bij CATRICE Mauve to the Beat werkt een matte finish erg goed.

Catrice Mauve to the Beat matte finish hand holding bottle

CATRICE Mauve to the Beat kost slechts €2,99 en te koop bij Kruidvat en DA.

-X-

Tamara