Catrice Nail Paint to Go

Catrice Nail Paint to Go pens

Eind vorige maand liet ik jullie de preview van de Catrice Nail Paint to Go nagellak stiften zien. Voor het weekend kwamen ze binnen en ik ben ze gaan testen. Wat ik ervan vind? Lees snel verder!

Dankzij de één-streep applicatie met een intensieve dekking de bijzonder snelle droogtijd, zijn de Nail Polish Pens ideaal als je niet veel tijd hebt. De houdbaarheid van 1 tot 2 dagen geeft de mogelijkheid om constant nieuwe stijlen op je nagels te creëren.

Zo heeft Catrice de nagellak stiften gepresenteerd. Ik was enorm enthousiast bij het zien van de preview en toen de stiften binnen kwamen kon ik dan ook niet wachten om ermee aan de slag te gaan. En ik ben teleurgesteld, behoorlijk ook. Ik kan met recht zeggen dat dit de slechtste nagellak producten zijn die ik ooit geprobeerd heb. Ik zal de kleuren een voor een behandelen.

C01 Travel in Turquoise

Catrice Travel in Turquoise hand holding pen

De kleur op zich is natuurlijk erg mooi, perfect voor de zomer. Op de foto zie je een laagje, zoals Catrice ook beloofd. Helaas brengt de lak enorm slecht aan. Het resultaat is een streperig en niet dekkend geheel met een vreemde structuur. Een tweede laagje aanbrengen heeft geen zin, je schraapt enkel de eerste laag direct van de nagel en de lak pakt ook niet op de eerste laag.

Catrice Travel in Turquoise closeup nail

Op de closeup hierboven kun je goed zien dat de lak heel slecht aan te brengen is.
Ook doet hij de nagel enorm verkleuren. Ik heb mijn vaste Dior basecoat gebruikt en die houdt normaal gesproken zelfs de meest gepigmenteerde rode kleuren tegen maar deze blauwe lak kwam daar dwars doorheen met als resultaat een blauwe nagel.

C02 Blue Boat Trip

Catrice Blue Boat Trip hand holding pen

Blue Boat Trip is de beste van de zes kleuren. Deze heeft een enorm waterige textuur waardoor de groeven die je bij de andere kleuren ziet dichttrekken. De kleur is wel vrij sheer. Ook hier is het verkleuren van de natuurlijke nagel een groot probleem. De kleur is wel echt prachtig!

Catrice Blue Boat Trip closeu nail

Ook bij Blue Boat Trip zie je dat hij niet netjes egaal opdroogt. Hier heb ik overigens wel een topcoat aangebracht want anders ziet hij er niet mooi uit.

C03 Rosewood En Route

Catrice Rosewood En Route hand holding pen

Rosewood En Route is een prachtige kleur maar hij is gewoonweg niet netjes op de nagel te krijgen. Hierbij ook hetzelfde probleem als bij de Travel in Turquoise, je schraapt de lak met de harde tip van de stift net zo hard weer van de nagel. Zwevend aanbrengen heeft geen zin want de tip is zo ontzettend grof dat je te allen tijde groeven in de lak trekt.

Catrice Rosewood En Route closeup nail

Op de closeup hierboven zie je ook duidelijk dat de lak vol zit met belletjes.

C04 Rapid Red Date

Catrice Rapid Red Date hand holding pen

Bij Rapid Red Date geldt hetzelfde als bij Blue Boat Trip, door de waterige substantie trekken de groeven die je met de pen maakt snel dicht. Helaas is deze kleur wel enorm sheer, je hebt eigenlijk meerdere lagen nodig maar dat kan niet want met de tweede laag trek je de eerste er direct vanaf.

Catrice Rapid Red Date closeup nail

Op de swatches is het moeilijk te zien maar deze Rapid Red Date is niet dekkend, je kijkt zo op de nagel. Ik vind het wel jammer want qua kleur is hij echt heel erg mooi, zou je een derde en vierde laagje kunnen aanbrengen dan zou hij best mooi kunnen zijn.

C05 Pink Pulse

Catrice Pink Pulse hand holding pen

Pink Pulse is qua kleur heel leuk, een lekker zomers kleurtje. De substantie is wederom enorm waterig en daardoor ook bijzonder sheer. De groeven trekken dicht door de waterige textuur waardoor je wel een iets gladder effect krijgt.

Catrice Pink Pulse closeup nail

Ook hierbij geldt dat hij totaal niet dekkend is, hij doet me erg denken aan een alcohol ink. Zonde!

C06 Tomato Red Rush

Catrice Tomato Red Rush hand holding pen

Tomato Red Rush is de meest sheer van de zes kleuren. Ondanks de flitsers die ik in de studio gebruik zie je hier duidelijk door de nagel heen. De waterige substantie trekt het geheel iets meer recht.

Catrice Tomato Red Rush closeup nail

Het probleem met het aanbrengen zit hem grotendeels in de tip. Deze is heel grof en hard, ook laten er kleine haartjes en stukjes los die zich in de lak op de nagel vastzetten.

Catrice Nail Paint to Go closeup tip

Doordat de tip een hoop losse vezeltjes heeft is het lastig om het product aan te brengen zonder de huid en nagelriemen rondom de nagel mee te lakken. Het nadeel van deze producten is dat ze enorm gepigmenteerd zijn waar door foutjes zéér moeilijk te corrigeren zijn omdat de kleur heel snel in de huid en nagels trekt. Dat brengt me ook bij het verwijderen, dat is een crime. Het beste is om een wattenschijfje gedrenkt in remover op de nagel te leggen en die na enkele seconden in één beweging van de nagel te vegen zonder daarbij een beweging zijwaarts te maken want dan smeer je de lak op de huid en heb je een nog grotere klus. Catrice geeft wel aan dat het wattenschijfje de beste manier is om de producten te verwijderen. Maak niet de fout die ik maakte bij het verwijderen van Travel in Turquoise… Stop je vinger niet in een potje met sponsje en remover. 1. je kunt je potje direct weggooien en 2. je vinger ziet eruit alsof je tussen de deur gezeten hebt. Het heeft mij een avond weken in citroen crème gekost om de verkleuring eruit te krijgen.

Catrice geeft aan dat de Nail Paint to Go tot twee dagen op de nagel blijft zitten. Nee… sorry maar na twee uur lag meer dan de helft er al weer vanaf.

Dan de verpakking. De pen oogt als een normale marker alleen sluit het dopje niet goed af, het zit los op de pen. Ik heb gisteren Travel in Turquoise opengemaakt en gestest en vandaag is deze al totaal uitgedroogd.

Ik kan helaas echt niets positiefs vinden aan de Nail Paint to Go collectie. Het idee is leuk maar de uitvoering is echt niet goed. Je betaald €3,99 voor een pen waar 8ml aan product inzit en het werkt gewoonweg niet.
De lakken van Catrice zijn doorgaans prima maar gezien de prijs en de inhoud van de pennen kan ik niet anders zeggen dan dat ze hiermee de plank volledig hebben misgeslagen. Sorry, ik kan het niet mooier maken. Ik had ervoor kunnen kiezen om geen review te maken maar ik blijf graag objectief op mijn blog.

Ik wens je een heel fijn weekend!

handtekening