Catrice SUNdra

Catrice SUNdra bottle

Ondanks dat de zomer zich voorlopig weer even verstopt lijkt te hebben laat ik je vandaag toch dit zonnige kleurtje zien!

In januari heeft CATRICE het assortiment aangevuld met de It Pieces collectie. Op 7 december jl. liet ik je al de vooraankondiging zien van de It Pieces collectie. De producten uit de It Pieces collectie zijn inmiddels opgenomen in het standaard assortiment van CATRICE. Wel zo fijn want nu kun je deze gave producten beter verkrijgen.

De It Pieces collectie bevatte de volgende vier nagellakken:

  • SUNdra
  • Robinson Coralsoe
  • You R On My Mint
  • Mauve To The Beat

Kleur

CATRICE SUNdra is een mooie, bijna oud roze crème kleur. Het kleurtje kan je huid wel iets bleker doen lijken waardoor hij bij meiden met een erg lichte huidskleur misschien niet heel flatterend is. Ik vind de kleur leuk maar niet heel bijzonder, in mijn stash heb ik minstens 5 dupes ervan staan.

Catrice SUNdra hand bottle

Formule

Hier komen we op het punt waar ik de producten van zusje essence prettiger vind. Beide merken zijn van hetzelfde bedrijf maar mijn voorkeur gaat qua nagellakken toch altijd uit naar essence.
De formule van CATRICE SUNdra is niet heel fijn. Hij neigt naar de dikke kant en droogt heel erg chalky op. Qua pigmentatie zou een laagje voldoende zijn maar omdat hij zo chalky is heb je echt een tweede laagje nodig om hem enigszins strak te maken.

Catrice SUNdra closeup nails

Een poosje terug deed CATRICE de aankondiging dat ze het kwastje vernieuwd en verbeterd hadden. Ik was heel benieuwd want het is geen geheim dat ik geen fan van het oude kwastje ben. CATRICE SUNdra bevat het nieuwe kwastje en ik ben niet onder de indruk. Sterker nog, ik vind hem nog iets slechter dan het oude kwastje. Het is raar rond afgesneden maar niet gelijk waardoor de haren allemaal een andere lengte hebben. Netjes lakken is een uitdaging.

Catrice SUNdra closeup brush

Ik vind dat toch jammer want daardoor ben ik minder geneigd om CATRICE lakken te kopen. Het kwastje van essence is vele malen beter.

Finish

CATRICE SUNdra droogt erg snel, iets te snel naar mijn mening waardoor hij dus chalky wordt. Hij heeft van zichzelf een prachtig glanzende finish. Op de swatches heb ik dan ook geen topcoat aangebracht zodat je ze mooie finish goed kunt zien.

Catrice SUNdra closeup nails

Een matte topcoat is ideaal als je een simpele kleur iets extra’s wil geven. Op de swatch hieronder heb ik een dun laagje OPI Matte Top Coat aangebracht en het effect is heel erg leuk. Als je bij deze SUNdra een matte topcoat aanbrengt kun je het beste eerst een glanzende topcoat aanbrengen omdat hij behoorlijk afgeeft. Een matte topcoat heeft snel de neiging om de onderliggende kleur op te pikken en door een glanzende topcoat aan te brengen voorkom je dat.Catrice SUNdra matte finish hand bottle

Omdat de It Pieces collectie in zijn geheel is opgenomen in het standaard assortiment van CATRICE is deze nagellak permanent te verkrijgen bij Kruidvat en DA (in Nederland). CATRICE SUNdra kost slechts €2,99 en is ook online te koop bij Kruidvat.
Fijne dag!

-X- Tamara