China Glaze 2NITE old vs new

China Glaze 2NITE 2018 vs 2NITE bottles

In 2008 kwam China Glaze uit met de OMG collectie, zes prachtige, holografische nagellakken. In Nederland was deze collectie niet verkrijgbaar en in het buitenland was hij razendsnel uitverkocht. Onlangs heeft China Glaze de OMG Flashback collectie uitgebracht, een remake van de inmiddels 10 jaar oude OMG lakken.

In 2013 zag ik China Glaze 2NITE voor het eerst op Pinterest en ik was direct verliefd, en de zoektocht begon. Helaas was deze lak nergens meer te verkrijgen behalve op eBay met prijzen variërend tussen $76 en $110. Tot ik in 2014 door een kennis op een blog sale gewezen werd waar 2NITE tussen stond en zo wist ik hem uiteindelijk voor een, nog steeds idiote prijs te bemachtigen.

Onderstaande foto komt uit het artikel dat ik in 2014 over deze kleur schreef.

China Glaze 2NITE hand holding bottle

China Glaze 2NITE

Toen ik het persbericht las waarin de OMG Flashback collectie werd aangekondigd werd de inwendige holosexual in mij direct happy. Aan de andere kant baalde ik ook wel want als het echt een 1-op-1 dupe zou zijn dan kon ik de hele nieuwe collectie kopen voor het bedrag wat in toentertijd betaalde voor alleen 2NITE.
Inmiddels heb ik de collectie al een aantal maanden in huis maar kwam er eerder niet aan toe ze te swatchen. De komende tijd zal ik de kleurtjes een voor een laten zien.

China Glaze OMG Flashback collection

Kleur

China Glaze 2NITE 2018

China Glaze 2NITE heeft een blauw paarse tint die een lichte huid wat bleek kan maken maar door het holografische effect kom je er wel goed mee weg.

De kleur verschilt wel iets met de originele 2NITE, de nieuwe versie is wat flets qua kleur in vergelijking met de 2008 versie die toch iets meer nadruk in de kleur heeft.
Op de foto hieronder kun je dat duidelijk zien. De oude kleur is net even wat donkerder.
Het holografische effect is echter in de nieuwe versie veel meer spectaculair en fijner qua structuur. Bij de oude versie zie je duidelijker de individuele deeltjes terwijl dat bij de nieuwe een stuk minder zichtbaar is. Het effect in de 2008 versie is vele malen subtieler.

China Glaze 2NITE 2018 vs 2NITE

Formule

China Glaze 2NITE 2018 nails

Qua formule is er ook veel veranderd ten opzichte van de 2008 collectie. De originele 2NITE dekt erg slecht waardoor je minimaal vier laagjes nodig hebt voordat je een dekkend geheel hebt. De nieuwe 2NITE heeft slechts twee laagjes nodig en lijkt ook wat dikker te zijn dan de originele 2NITE. Door de iets dikkere formule loopt hij niet makkelijk uit waardoor je ook wat netter kunt werken.

Beide versies van 2NITE zijn razendsnel droog waardoor je ook even snel tussendoor je nagels kunt lakken. Nadeel van holografische lakken vind ik wel dat een topcoat het effect ernstig verminderd en dat is echt zonde. Ik draag ze dan ook altijd zonder topcoat maar dat heeft wel tot gevolg dat je niet lang doet met een manicure want ze beschadigen heel erg snel.

China Glaze 2NITE 2018 brush

Het kwastje van China Glaze vind ik zelf totaal niet fijn. Ze zijn naar mijn idee veel te smal en te rond om fijn mee te werken. Zeker als je langere nagels hebt neemt het niet voldoende product op om netjes te werken.

Finish

China Glaze 2NITE 2018 closeup

China Glaze 2NITE heeft een bijna satijnen finish van zichzelf, echter door het heftige holografische effect zie je nagenoeg niets van die finish. Een topcoat aanbrengen is echt zonde want ze verminderen allemaal het effect. Het kan verschil maken welke topcoat je gebruikt want de een haalt het effect bijna helemaal wel en de ander verminderd het sterk. Ik heb in de loop der jaren echt tientallen verschillende topcoats geprobeerd, van spot goedkoop tot idioot duur maar geen een had uiteindelijk het effect waar ik tevreden mee was.
De houdbaarheid op de nagel is dan ook niet uitzonderlijk, op de natuurlijke nagel heb je na een dag al wat chips. Als je kunstnagels hebt, of zoals ik een verstevigend gel laagje op de natuurlijke nagels, dan blijft hij aanzienlijk langer mooi. Ik had na 4 dagen wat lichte beschadigingen.

De China Glaze OMG Flashback collectie zal binnenkort beschikbaar komen bij Pretty Polish en ik vermoed dat ze de rond de €6 per stuk zullen gaan kosten.

handtekening