China Glaze Dashboard Dreamer

China Glaze Dashboard Dreamer bottle
“Dashboard Dreamer: Powder blue shimmer”

Deze lente trakteert China Glaze ons op 12 prachtige nieuwe kleuren met hun Roadtrip collectie. De collectie is geïnspireerd op de warme tinten van de ondergaande zon die langzaam wegzakt in zee. Warme roze, gele en rode tinten maken plaats voor de koele blauwe tinten van de nacht.

De collectie bevat de volgende schitterende kleuren:

 

 

 

Kleur

Dashboard Dreamer wordt door China Glaze omschreven als een ‘powder blue shimmer’. Het is een prachtige pastel blauwe tint met een fijne roze shimmer erin. Het is een heel zacht en vrij koel kleurtje met toch een warme ondertoon. Omdat hij zo licht is was ik bang dat hij niet mooi zou matchen met mijn lichte huidskleur maar het tegendeel blijkt waar, ik vind hem prachtig matchen.
Op afstand lijkt het een vrij simpele pastel crème te zijn maar als je hem van dichtbij, en bij voorkeur in zonlicht, ziet dan zie je de schitterende roze shimmer.

China Glaze Dashboard Dreamer hand holding bottle
Deze foto is gemaakt in de studio, en hier zie je eigenlijk niet veel speciaals. Het is hier een mooie licht blauwe tint.

China Glaze Dashboard Dreamer hand holding bottle LED light
Hier zie je hem in het licht van een LED lamp en hier komt de lichtroze shimmer goed naar voren. Bij voorkeur even op de foto klikken om hem te vergroten 😉

Formule

Qua formule is hij wat aan de dunne kant maar als je daar rekening mee houdt hoeft dat geen belemmering te zijn. In dunne laagjes brengt hij best prettig aan. De dekking is vrij aardig voor een licht lakje, op de swatches draag ik 3 dunne laagjes. China Glaze heeft vrij dunne kwastjes en dat moet je fijn vinden. Ik vind een breder kwastje prettiger maar dat is persoonlijk. Je kunt met het kwastje wel heel netjes en precies lakken. Op swatches voor mijn blog doe ik niet aan cleanups, what you see is what you get.

China Glaze Dashboard Dreamer closeup nails
Hier weer een plaatje in studio licht.

China Glaze Dashboard Dreamer closeup nails LED light
En hier een in LED licht.

Finish

Dashboard Dreamer droogt vrij snel, ook omdat je in dunne laagjes moet werken. Hij heeft van zichzelf een heel licht glansje. Een mooie glanzende topcoat geeft deze kleur net wat meer diepte en maakt de shimmer nog mooier. De houdbaarheid van deze lak is volgens mij wel vrij goed. Ik zeg ‘volgens mij’ want ik ben heel erg aan het zoeken naar dé combinatie van basecoat met China Glaze lakken. Bij mij blijft China Glaze niet heel goed zitten maar sinds ik een Dior base gebruik blijft hij een weekje netjes.

De China Glaze Roadtrip collectie is te koop bij o.a. Prettypolish. De flesjes bevatten 14ml en kosten €5,95.

Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Roadtrip collectie.