China Glaze In the Lime Light

China Glaze In the Lime Light bottle

Vandaag een lekker zomers kleurtje op een herfstige dag, China Glaze In the Lime Light.

China Glaze is een Amerikaans nagellak merk dat al ruim 13 jaar zijn sporen verdiend met professionele nagel producten. De lakken van China Glaze zijn van hoogwaardige kwaliteit maar zijn ook zeer gunstig geprijsd. Alle lakken zijn van salon kwaliteit en zijn verkrijgbaar in diverse trendkleuren.

China Glaze In the Lime Light is een oudere nagellak die uit de Ink collectie uit 2008 komt. Het is dus al een oudere kleur maar hij is nog wel volop te koop gelukkig.

Ik heb de volgende kleuren die ook in de Ink collectie hebben gezeten:

Kleur

China Glaze In the Lime Light is een knal groene neon kleur met een heel fijne, groene shimmer die hem nét een beetje meer speciaal maakt. Nu besef ik me dat neon kleuren vooral in de zomer gedragen worden maar op een herfstige dag kun je je look er goed mee opfleuren.

China Glaze In the Lime Light hand holding bottle

Formule

De formule van In the Lime Light is heel erg dun maar ondanks dat vind ik hem niet vervelend om aan te brengen. Je kunt hem zeer gemakkelijk en zonder problemen aanbrengen, denk er wel aan dat je in dunne laagjes werkt omdat hij toch erg dun is. Het nadeel van de dunne formule is wel dat hij erg sheer is, op de swatches zie je 4 laagjes, doordat het een dunne lak is heb je geen enorme plak op je nagels liggen waardoor het niet zo’n drama is dat je meer lagen nodig hebt. Bij groene kleuren is de kans groot aanwezig dat je nagels zullen verkleuren als je geen of geen goede basecoat gebruikt.

China Glaze In the Lime Light closeup nails

De flesjes van China Glaze hebben allemaal een vrij lang en erg dun, rond kwastje. Het is een kwalitatief goed kwastje waar je erg netjes mee kunt werken. Als je een voorkeur voor een breder kwastje hebt dan kan het zijn dat je er even aan moet wennen.

China Glaze In the Lime Light bottle and brush

Finish

China Glaze In the Lime Light droogt ontzettend snel, je kunt vrijwel in één stuk door werken zonder erg lang te hoeven wachten tussen twee laagjes. Dat is ook wel prettig natuurlijk aangezien je 4 lagen nodig hebt. Zoals zovele neon lakken heeft ook deze In the Lime Light een satin finish, deze zit tussen matte en glanzend in. Op de foto’s hierboven zie je de originele finish, ik heb er geen topcoat over aangebracht. De houdbaarheid van China Glaze lakken is doorgaans niet heel slecht.

China Glaze In the Lime Light hand holding bottle shiny finish

Ondanks het feit dat ik echt gek ben op de matte finish zijn neons met een glanzende finish natuurlijk ook waanzinnig. Met een glanzende finish komt de shimmer beter tot zijn recht. Op de macro foto hieronder zie je de nagellak op mijn nagel, hier komt de shimmer goed uit. Dit is wel een extreme vergroting.

China Glaze In the Lime Light macro

Ik vind het een geweldige kleur. Nu hou ik me doorgaans nooit zo aan de trends, ik draag de kleuren die ik op dat moment leuk vind, zo kan het dus gebeuren dat ik hartje zomer met een donker bruine lak loopt en in de herfst met een knallende neon.

China Glaze In the Lime Light bevat 14ml en kost €5,95, er is echter ook een gelpolish variant, die bevat 9.76 ml en kost €12,95. Beide lakken zijn te koop bij Pretty Polish.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.