China Glaze Orange Knockout

China Glaze Orange Knockout bottle

Ondanks het feit dat de herfst in volle gang is wil ik vandaag toch een lekker fris neon kleurtje met jullie delen.

China Glaze Orange Knockout is een neon lak die uit de Ink Collection uit 2008 komt. Hij is dus al 7 jaar oud maar nog steeds goed verkrijgbaar. Het is een kleurtje dat, zeker in Nederland, niet snel gedateerd zal raken.

Ik heb de volgende kleuren die ook in de Ink collectie hebben gezeten:

Kleur

China Glaze Orange Knockout doet zijn naam eer aan, het echt een knal oranje neon kleur. Het is de perfecte kleur voor bijvoorbeeld Koningsdag of een ander evenement. De kleur heeft een wat koele ondertoon wat hem een lekker frisse uitstraling geeft. Ik geef toe dat het niet écht een typisch herfst kleurtje is maar hij is toch ook wel erg leuk natuurlijk.

China Glaze Orange Knockout hand holding bottle

Formule

De formule van China Glaze Orange Knockout is erg dun dus je moet erg voorzichtig zijn met het aanbrengen van de lak zodat hij niet uit zal lopen in de nagelriemen. Voordeel van een dunne lak is wel dat je geen dikke plak op je nagels hebt liggen. Omdat hij zo dun is is hij ook wat sheer, op de swatches heb ik drie laagjes aangebracht en dat is voldoende om hem egaal dekkend te maken.

China Glaze Orange Knockout closeup nails

De China Glaze nagellakken komen al sinds jaar en dag met hetzelfde kwastje. Een lang, slank en rond kwastje. Ik moest erg wennen aan het kwastje omdat hij ontzettend dun is. Je kunt wel erg netjes en precies mee werken.

China Glaze Orange Knockout bottle and brush

Finish

Van zichzelf heeft China Glaze Orange Knockout een matte finish. Veruit de meeste neon lakken hebben een (semi)matte finish. Matte finishes maken lakken vaak iets subtieler qua kleur, nu is deze oranje knal kleur totaal niet subtiel 😉
Met een glanzende topcoat is hij wat feller en nog steeds erg gaaf.

China Glaze Orange Knockout shiny finish hand holding bottle
Een goede oranje kleur is nooit weg natuurlijk, zeker voor nationale feestdagen als Koningsdag (ik moet er nog steeds aan wennen dat het geen Koninginnendag meer is) of bij voetbal of andere sport wedstrijden.

China Glaze Orange Knockout bevat 14ml en kost €5,95, er is echter ook een gelpolish variant, die bevat 9.76 ml en kost €12,95. Beide lakken zijn te koop bij Pretty Polish.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.