China Glaze Pop the Trunk

China Glaze Pop the Trunk bottle
“Pop the Trunk: Bright orange crème”

De Roadtrip collectie is de nieuwe lente collectie van China Glaze en bestaat uit 12 schitterende kleuren die zijn geïnspireerd op de warme tinten van de ondergaande zon die langzaam wegzakt achter de horizon. De warme roze, gele en rode tinten van de warme zomerdag maken ruimte voor de blauwe tinten van de koele nacht.

De collectie bevat de volgende prachtige kleuren:

 

 

 

Kleur

Pop the Trunk is een felle oranje crème met een rode ondertoon waardoor het een erg warme kleur geworden is. Echt een heel uniek kleurtje is het niet maar zeker wel geschikt voor de lente en zomer. In eerste instantie dacht ik dat hij veel leek op de fel oranje tint van OPI uit hun Neon collectie van vorig jaar maar die is toch iets minder rood. OPI Juice Bar Hopping is naar mijn mening een écht felle oranje kleur en Pop the Trunk neigt meer naar een rood/oranje tint.

China Glaze Pop the Trunk with OPI bottles
Hier zie je dat Pop the Trunk echt een rode ondertoon heeft en de OPI een veel koelere tint heeft.

China Glaze Pop the Trunk comparison with OPI closeup nails
Op de nagel is het verschil nog duidelijker.

China Glaze Pop the Trunk hand holding bottle
Het is wel een kleurtje wat lekker opvallend is. Let wel op dat je een goede basecoat gebruikt want hij bevat enorm veel pigment en zal je nagels vrijwel zeker doen verkleuren.

Formule

De formule van deze lak is erg dun maar op zich prima te lakken. Lak wel in dunne laagjes om doorlopen van de lak te voorkomen. Qua dekking is hij niet heel slecht in drie dunne laagjes heb je een mooi dekkend geheel. De lak trekt uit zichzelf wel mooi recht waardoor je ook mooi strak gelakte nagels krijgt.

China Glaze Pop the Trunk closeup nails

Finish

Pop the Trunk droogt ontzettend snel en hij heeft een mooi glansje over zich heen. Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht en zoals je kunt zien is de glans echt prachtig! Toch raad ik wel altijd een topcoat aan, alleen al om de houdbaarheid van je mani te verlengen.

China Glaze Pop the Trunk closeup nails matte topcoat
Dit soort felle, crèmes lenen zich ook prima voor een matte topcoat. Hierboven zie je het effect na 1 laagje OPI Matte topcoat. Hij krijgt daardoor een iets rustigere uitstraling maar is nog altijd wel goed aanwezig.

De China Glaze Roadtrip 2015 collectie is nu te koop bij o.a. Pretty Polish. De flesjes kosten €5,95 per stuk en bevatten 14ml.

Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Roadtrip collectie.