China Glaze Purple Panic

China Glaze Purple Panic bottle
Deze fuchsia neon lak is al een oudere kleur van China Glaze maar nog altijd verkrijgbaar en ook nog erg gaaf qua kleur. Vandaag laat ik je de swatches van deze beauty zien.

China Glaze Purple Panic is een oude neon kleur die oorspronkelijk uit de Ink collectie uit 2008 komt maar inmiddels zit hij in de Core Collection en is hij gewoon verkrijgbaar. Neon kleuren vind ik altijd erg leuk, vooral in de zomermaanden. De neon hype komt ook vrijwel ieder jaar weer terug. Ook nu in het najaar is het een heerlijke kleur om te dragen.

Ik heb de volgende kleuren die ook in de Ink collectie hebben gezeten:

Kleur

Ondanks de naam Purple Panic neigt de kleur toch meer naar fuchsia dan naar paars. Het is een kleur met een wat koele ondertoon. Er zit een roze shimmertje in die helaas niet heel goed  zichtbaar is.Het is wel écht een neon tint, in het echt is hij ook nog een stuk feller dan op de foto. Helaas zijn neon kleuren erg lastig te fotograferen.

China Glaze Purple Panic hand holding bottle

Op een macro foto kun je shimmer goed zien. Op de nagel is hij vooral in (zon)licht heel mooi te zien.

China Glaze Purple Panic macro

Formule

China Glaze Purple Panic heeft een prettige formule die qua dikte ook heel goed is. Je kunt hem erg gemakkelijk en ook netjes aanbrengen. De lak droogt vrij rap op zodat je niet al te lang hoeft te wachten met het aanbrengen van het volgende laagje. Op de swatches heb ik twee dunne laagjes aangebracht en dat is voldoende voor een mooi en egaal dekkend geheel. Het enige nadeel aan de lak is dat hij niet heel mooi strak lijkt te trekken maar als je in dunne laagjes werkt zie je daar niets van terug.

China Glaze Purple Panic closeup nails

De China Glaze lakken hebben een lang en smal kwastje. Het kwastje is rond en netjes recht afgesneden. Omdat het zo dun is moest ik er erg aan wennen. Je kunt wel heel precies werken met dit kwastje.

China Glaze Purple Panic bottle & brush

Finish

China Glaze Purple Panic droogt erg snel op en heeft van zichzelf een prachtige, matte finish. Dat is helemaal in mijn straatje natuurlijk maar met een glanzende topcoat is hij net zo mooi én zie je de shimmer een stuk beter.

China Glaze Purple Panic hand holding bottle shiny topcoat
De China Glaze lakken zijn kwalitatief heel erg goed zeker als je de prijs erbij pakt. De lakjes bevatten 14ml en kosten slechts €5,95. Je kunt Purple Panic kopen bij Pretty Polish. Er zijn van deze lak drie varianten te koop:

 

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.