China Glaze Shocking Pink

China Glaze Shocking Pink bottle

Vandaag laat ik je een knal roze neon nagellak van China Glaze zien. Deze oudere lak komt uit de Ink collectie.

China Glaze Shocking Pink is een lak die al vrij oud is, gelukkig is hij nog wel goed verkrijgbaar. De China Glaze lakken zijn relatief vrij goedkoop maar kwalitatief altijd wel erg goed. Ze bevatten ook een nagelverharder. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dat effect nog niet heb gemerkt maar dat is ook niet de reden dat ik ze draag.

Ik heb de volgende kleuren die ook in de Ink collectie hebben gezeten:

Kleur

China Glaze Shocking Pink is een knal roze neon kleur. De kleur spat echt van je nagels af en is alles behalve subtiel. De kleur zorgt ervoor dat je huid iets meer getint lijkt en dat is altijd fijn natuurlijk. De kleur heeft wel een wat koele ondertoon.

China Glaze Shocking Pink hand holding bottle matte finish

Formule

Ik had gelezen dat de formule van deze Shocking Pink niet best zou zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat dat eigenlijk wel meevalt. Hij heeft hooguit de neiging om wat chalky  te worden maar zolang je de lak in dunne laagjes aanbrengt heb je daar weinig tot geen last van. In dunne laagjes krijg je ook een mooi en egaal strak geheel. Ik heb op de swatches 3 dunne laagjes aangebracht, 2 had voldoende kunnen zijn maar ik twijfelde en heb toch een derde laagje aangebracht en dat gaf een mooi resultaat. Let er wel op dat je een goede basecoat gebruikt, Shocking Pink bevat behoorlijk wat pigment en kan de natuurlijke nagel doen verkleuren.

De lakken van China Glaze hebben een vrij lang en dun, rond kwastje. Ik moest erg wennen aan dit kwastje maar inmiddels kan ik hem wel waarderen. Je kunt er netjes en heel precies mee werken.

China Glaze Shocking Pink bottle & brush

Finish

China Glaze Shocking Pink droogt vrij snel op met een volledig matte finish, zoals veel neon nagellakken. Op de swatch hierboven zie je de originele finish. Niet slecht toch?
Echter is hij met een glanzende topcoat ook echt heel erg mooi. De kleur knalt veel meer met een glans finish.

China Glaze Shocking Pink hand holding bottle

De prijs-kwaliteit verhouding bij de China Glaze lakken is erg goed. Je betaald €5,95 voor een flesje met 14ml. Bij Pretty Polish kun je de 14ml versie kopen alsook een gellak variant, deze laatste kost €12,95.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.