China Glaze Son of a Nutcracker

China Glaze Son of a Nutcracker bottle

Vandaag is het tijd voor een prachtige koraal kleur met een mooie shimmer.

De Cheers collectie werd in december 2015 uitgebracht door China Glaze. Deze feestelijke collectie is een bonte verzameling van prachtige kleuren die allen een variatie zijn op de traditionele kerstkleuren. De collectie bevat voor iedereen wel iets, van subtiele crème kleuren tot uitbundige glitter toppers.

De Cheers collectie bestaat uit de volgende kleuren:

Kleur

China Glaze Son of a Nutcracker is een koraal rode kleur met een prachtige shimmer erin. De shimmer heeft een wat oranje gloed waardoor de lak een mooi warme ondertoon krijgt. Ook voor de zomermaanden is deze kleur uitermate geschikt!

China Glaze Son of a Nutcracker hand holding bottle

Formule

China Glaze Son of a Nutcracker is een heel fijne lak qua substantie. Hij heeft een bijna perfecte dikte waardoor het aanbrengen zonder problemen gaat, uitlopen doet hij ook niet. De pigmentatie van de lak is erg goed. Op de swatches zie je twee dunne laagjes. Ik werk bij voorkeur in zo dun mogelijke laagjes maar je kunt Son of a Nutcracker ook dekkend krijgen met slechts één dikker laagje. Let wel op dat je je basecoat niet vergeet want rood is een kleur die erg afgeeft op de natuurlijke nagel.

China Glaze Son of a Nutcracker closeup nails

De lakken van China Glaze komen al jaren in hetzelfde flesje met hetzelfde kwastje. Het is een erg lang en smal, rond kwastje. Doordat hij zo smal is kun je er erg precies mee werken, en het is ook voordelig bij een smaller nagelbed.

China Glaze Son of a Nutcracker bottle and brush

Finish

Van zichzelf heeft China Glaze Son of a Nutcracker een matig glansje, op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. Met een glanzende topcoat krijgt de kleur wel iets meer diepte en ook wat bescherming.

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel. Zoals je kunt zien is de shimmer zéér fijn.

China Glaze Son of a Nutcracker macro

De China Glaze lakken bevatten 14ml en kosten €5,95. De prijs is heel erg scherp als je het vergelijkt met de kwaliteit van de lakken van China Glaze. Je koopt China Glaze in Nederland bij Pretty Polish.

Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Cheers collectie.