China Glaze Treble Maker

China Glaze Treble Maker bottle
“Treble Maker: Glowing green crème”

Electric Nights is de zomer collectie van China Glaze. De collectie is geïnspireerd op de felle kleuren die je veel op festivals terug ziet komen. Negen nieuwe, neon kleuren die oplichten in het black light van clubs en drie spetter effect topcoats. Doordat de kleuren onderling mooi uitwisselbaar zijn kun je oneindig veel combinaties maken.

De collectie heeft de volgende kleuren:

 

Kleur

China Glaze Treble Maker is een neon groene crème lakje. Hij is enorm fel en dus valt hij ook erg op. Qua kleur is hij, in mijn stash in ieder geval, uniek.  Ik ben op het internet ook nog geen echte dupes tegengekomen.

China Glaze Treble Maker hand holding bottle

China Glaze presenteert de Electric Nights collectie als zijnde perfect voor een avond uit. In het black light van clubs zouden ze mooi oplichten. Nu, dat klopt wel. Onderstaande foto is gemaakt in black light en zoals je ziet licht hij mooi op. Hij heeft wel een iet wat blauwe gloed over zich heen.

China Glaze Treble Maker hand holding bottle UV

Formule

De formule van de neons van China Glaze vind ik niet fijn. Ze zijn enorm waterig en levellen niet fijn uit. De dekking is wel weer erg goed voor zo’n dun lakje. Op de swatches heb ik toch 3 laagjes aangebracht, bij 2 laagjes was hij al volledig dekkend maar het leek wel een maanlandschap. De lak lijkt op de nagel te gaan klonteren waardoor hij niet mooi strak trekt. Hij lakt niet heel erg fijn dus helaas. Gebruik bij deze lak absoluut een goede basecoat want hij verkleurd de natuurlijke nagels behoorlijk.

China Glaze Treble Maker closeup nails
Finish

China Glaze Treble Maker droogt vrij snel op met een mooie glans. Vaak drogen neons wat mat op maar dat is niet het geval bij Treble Maker.

Met een matte finish is hij ook heel erg gaaf!

China Glaze Treble Maker hand holding bottle matte topcoat

Ik vind hem echt geweldig! De verschrikkelijke formule van de lak neem ik graag op de koop toe. Het is geen subtiel kleurtje dus als je een zakelijke afspraak hebt zou ik hem zeker achterwege laten.

De China Glaze Electric Nights collectie is nu te koop bij o.a. Pretty Polish. De lakjes bevatten 14ml en kosten €5,95.

Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Electric Nights collectie.