China Glaze Turned Up Turquoise

China Glaze Turned Up Turquoise bottle

Deze schitterende teal nagellak van China Glaze is al wat ouder maar dit soort kleuren doen het altijd goed.

China Glaze Turned Up Turquoise komt, volgens mij, uit de Neons collectie uit 2014 of de Ink collectie uit 2008, hij is dus al wat ouder. Hij is nog ruimschoots verkrijgbaar gelukkig.
China Glaze is een Amerikaans bedrijf dat inmiddels al ruim 13 jaar meedraait op het hoogste niveau in de wereld van de nagel salons. De lakken bevatten ook altijd een nagel verharder, nu kan ik niet zeggen dat ik er verbetering van heb ondervonden in alle jaren dat ik het gebruik. Alle China Glaze producten zijn 3-free wat wil zeggen dat ze geen DBP, Tolueen en Formaldehyde bevatten.

Kleur

China Glaze Turned Up Turquoise is een felle, turquoise/teal kleur. Een neon vind ik hem niet fel genoeg voor heel eerlijk. Het is wel een heerlijke kleur, zeker geschikt voor de zomer maar ook in de herfst kun je er nog mee weg komen. De lak heeft een koele ondertoon. Hij bevat ook een zeer fijn shimmertje, helaas zie je deze op de foto noch de nagel terug.

China Glaze Turned Up Turquoise hand holding bottle

Formule

Ik had her en der bij andere bloggers gelezen dat het geen fijne lak zou zijn qua formule. Ik heb een oudere neon collectie van China Glaze liggen die inderdaad niet fijn zijn dus ik had me op het ergste voorbereid. Ik moet zeggen dat hij eigenlijk best fijn is. Hij is niet al te dik en is heel erg prettig aan te brengen. Hij droogt wat snel op waardoor hij wat chalky  kan worden maar als je daar rekening mee houdt dan zul je er geen last van hebben.
Teal lakken bevatten doorgaans enorm veel pigment en staan erom bekend dat ze de nagels erg verkleuren. Bij een teal lak is het dan ook echt nodig om een goede base te gebruiken en dat het liefst twee lagen.

China Glaze Turned Up Turquoise closeup nails

De China Glaze lakken hebben een lang en heel smal kwastje. Ik moest er erg aan wennen maar toch kun je er wel prettig mee werken.

China Glaze Turned Up Turquoise bottle & brush

Finish

China Glaze Turned Up Turquoise heeft van zichzelf een semi-matte finish en die staat hem erg mooi. Toch vind ik hem glanzend ook wel erg mooi, hier is het shimmertje in bepaalde lichtval redelijk zichtbaar.

China Glaze Turned Up Turquoise hand holding bottle shiny finish

Ik vind het een fijn kleurtje, lekker fris en mooi helder. China Glaze Turned Up Turquoise bevat 14ml en kost €5,95 en je koopt hem bij Pretty Polish. Er is ook een gel polish variant van te koop, deze bevat 9,75ml en kost €12,95.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.