China Glaze Ugly Sweater Party

China Glaze Ugly Sweater Party bottle

Ben jij, net als ik, dol op glitters en dan vooral holografische glitters? Kijk dan snel verder voor de swatches van deze beauty!

China Glaze Ugly Sweater Party is onderdeel van de Cheers collectie. Vlak voor de feestdagen is de Cheers collectie uitgebracht. Twaalf prachtige kleuren die ieder een variant zijn op de klassieke en traditionele kerstkleuren. Deze collectie bevat veel verschillende soorten nagellakken, variërend van subtiele crème lakken tot aan uitbundige glitter topcoats.

De Cheers collectie bestaat uit de volgende kleuren:

Kleur

Hoewel China Glaze zelf Ugly Sweater Party beschrijft als een rode lak is hij in werkelijkheid toch meer roze dan rood te noemen. De lak heeft een transparante, licht roze basis die bomvol zit met glitters. Het zijn hex glitters in roze en een holografisch zilver/blauw tint de glitters hebben drie maten. Op de swatches heb ik Ugly Sweater Party aangebracht over een witte basiskleur.

China Glaze Ugly Sweater Party hand holding bottle

On onderstaande foto zie je een macro opname van de lak, hier kun je heel goed de verschillende kleuren en maten van de glitters zien.

China Glaze Ugly Sweater Party macro

Formule

Ik vind de formule van China Glaze Ugly Sweater Party erg prettig, hij is uiteraard wat dikker door de glitters maar er is wel goed mee te werken. De glitters laten zich netjes over de nagel verspreiden waardoor deppen niet nodig is.

China Glaze Ugly Sweater Party closeup nail

Het kwastje dat bij de China Glaze lakken zit is lang en erg smal. Ik moest erg wennen aan het kwastje maar eenmaal gewend is het een prima kwastje. Je kunt er erg netjes en precies mee lakken. Doordat hij zo smal is kun je ook een nagel met een smaller nagelbed keurig lakken.

China Glaze Ugly Sweater Party bottle and brush

Finish

China Glaze Ugly Sweater Party droogt redelijk snel op en heeft van zichzelf een heel licht glansje. Doordat er zoveel glitter in zit droogt hij wel op met een structuur, als je een dikkere topcoat gebruikt kun je hem met twee laagjes mooi egaal krijgen.

China Glaze Ugly Sweater Party hand holding bottle

De houdbaarheid op de nagel is goed, sterker nog het verwijderen van glitterlakken is een drama. Ik gebruik dan ook altijd een peel off basecoat.

De China Glaze lakken bevatten 14ml en kosten €5,95. De prijs is heel erg scherp als je het vergelijkt met de kwaliteit van de lakken van China Glaze. Je koopt China Glaze in Nederland bij Pretty Polish.

Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Cheers collectie.