China Glaze Wanderlust

China Glaze Wanderlust bottle
“Wanderlust: Powder purple shimmer”

Vandaag alweer het allerlaatste lakje uit de China Glaze Roadtrip collectie. Vanaf volgende week woensdag vindt je hier de China Glaze Electric Nights swatches. De Roadtrip collectie heeft China Glaze deze lente uitgebracht. Hij heeft 12 mooie, nieuwe kleuren die zijn geïnspireerd op de warme tinten van de warme zomer dag en de koele kleuren van de nacht.

De collectie heeft de volgende kleuren:

Kleur

China Glaze Wanderlust is een zacht lila lakje met een heel subtiele shimmer erin. Hij sluit daarbij aan bij de roze Pack Lightly en de blauwe Dashboard Dreamer, uit dezelfde collectie. De kleur is erg licht en doet me denken aan lavendel. De shimmer is echt prachtig, heel subtiel goud/roze.

China Glaze Wanderlust hand holding bottle

Formule

Qua formule lijkt hij erg op Pack Lightly en Dashboard Dreamer, erg dun. Als je dunne laagjes aanbrengt is er niet veel aan de hand, maak ze echt niet te dik want dan loopt het de nagelriemen in. Doordat het een licht kleurtje is en je in heel dunne laagjes werkt is hij erg sheer. Op de swatches heb ik drie dunne laagjes aangebracht. De eerste laag lijkt niet mooi te levellen maar bij de derde laag trekt dat wel mooi weg en hou je een mooie strakke nagel over.
De China Glaze lakken bevatten heel dunne kwastjes en ik moet zeggen dat ik dat in combinatie met zo’n dunne lak niet heel fijn vind.
Het pigment in de lak lijkt mee te vallen, hij zal je nagels niet snel doen verkleuren maar een goede basecoat kan nooit kwaad natuurlijk.

China Glaze Wanderlust closeup nails
Finish

Wanderlust droogt erg snel op, vanwege de dunne laagjes waarschijnlijk. Hij heeft een matig glansje over zich heen. Een topcoat brengt de shimmer meer naar boven en geeft de kleur wat meer diepte, het beschermd ook de lak zodat je langer van je manicure kunt genieten.

China Glaze Wanderlust macro
Op de macro foto hierboven zie je de shimmer goed. Let wel dat dit een extreme vergroting is 😉

De China Glaze Roadtrip collectie is te koop bij o.a. Pretty Polish. De flesjes bevatten 14 ml en kosten €5,95.

Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Roadtrip collectie.