China Glaze Yellow Polka Dot Bikini

China Glaze Yellow Polka Dot Bikini bottle

Buiten is het koud en nat maar met dit heerlijk felle neon kleurtje komt je toch een beetje in zomerse sferen.

China Glaze bracht in de zomer van 2010 de Poolside collectie uit. Zes prachtige neon kleuren. Neon kleuren doen het vrijwel iedere zomer wel goed dus op dat punt is de collectie redelijk tijdloos. Ondanks dat hij nu al zes jaar oud is is hij nog wel goed verkrijgbaar gelukkig.

De Poolside collectie bestaat uit de volgende kleuren:

Kleur

China Glaze Yellow Polka Dot Bikini is een knal gele neon kleur. Hij lijkt echt op de gele markeerstiften die ik, als rechtenstudent, veelvuldig gebruik om mijn wetboeken mee in te kleuren. Lekker in your face, er is niets subtiel aan deze kleur en dat maakt hem ook zo waanzinnig gaaf.

China Glaze Yellow Polka Dot Bikini hand holding bottle

Formule

De formule van China Glaze Yellow Polka Dot Bikini is erg prettig. Normaal kunnen neon lakken nog wel een chalky maar daar heeft deze mooie gele kleur gaan last van gelukkig. Hij is wel wat sheer, op de swatches zie je vier dunne laagjes.

China Glaze Yellow Polka Dot Bikini closeup nails

De lak komt het best tot zijn recht over een witte basecoat, dan is de kleur nét even wat feller. Hieronder zie je goed het verschil tussen een witte en een transparante basecoat.

China Glaze Yellow Polka Dot Bikini white vs clear base

Finish

Zoals eigenlijk alle neon lakken droogt ook China Glaze Yellow Polka Dot Bikini vrij snel op met een matte finish. Toch is hij met een glanzende finish ook wel erg mooi.

China Glaze Yellow Polka Dot Bikini shiny finish hand holding bottle

China Glaze Pool Party bevat 14ml en kost €5,95. Hij is te koop bij Pretty Polish.

Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Poolside collectie.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.