Cien Berry Passion

cien berry passion closeup nails 3

We kennen allemaal de Lidl wel, de goedkope supermarkt met de lekkere producten. Zij hebben ook een eigen cosmetica lijn en ik was nieuwsgierig naar de nagellakjes. Wat kun je eigenlijk verwachten van zo’n goedkoop product? Ik laat het je vandaag zien!

Ik vind de Lidl echt een fijne supermarkt, ze hebben veel lekkere dingen en dat alles voor een lage prijs. Ik deed altijd al mijn boodschappen bij de AH maar de laatste maanden is dat verschoven naar de Lidl, sommige dingen zijn daar gewoon lekkerder dan bij de AH. Ik hou niet van boodschappen doen (lees: ik heb er een bloedhekel aan en kan niet wachten tot er een Albert.nl variant voor de Lidl komt) en ik sjees dan ook het liefst ook zo snel mogelijk door de winkel heen. Ik ren eigenlijk altijd de cosmetica afdeling voorbij want zowel mijn vriend als ik hebben zo onze favorieten en die halen we doorgaans bij Douglas of de Etos. Toch werd een tijdje geleden mijn aandacht getrokken door een stelling met make-up. De gezichts make-up heb ik niet meegenomen, buiten dat er geen geschikte kleuren voor mij tussen zaten is mijn huid ook belachelijk gevoelig en weet ik uit ervaring helaas dat goedkopere make-up voor problemen zorgt. De nagellakjes waren blijkbaar erg in trek en er was nog maar één kleurtje over, gelukkig wel een kleur die ik heel gaaf vind.

Kleur

Cien Berry Passion is een prachtige paarse kleur met een sterke, rode ondertoon waardoor het een heel warme kleur wordt. Ik hou wel van dit soort kleuren, zeker in de herfst zijn ze prachtig!

cien berry passion hand holding bottle

Formule

De formule van Cien Berry Passion is verrassend fijn. Hij heeft een prettige dikte en laat zich goed over de nagel verspreiden. Ondanks dat het een wat dikkere lak is heeft hij niet de neiging om stroperig te worden. De lak levelt mooi uit waardoor je een spiegelgladde finish krijgt. Hij is zeer sterk gepigmenteerd en dat is fijn want in slechts een laagje heb je een egaal dekkend resultaat. Nadeel is dat hij de nagels enorm verkleurd, vergeet dus niet om een goede basecoat aan te brengen om je nagels te beschermen.

cien berry passion closeup nails

Het flesje lijkt heel erg op de flesjes van CATRICE en helaas hebben ze ook een vergelijkbaar kwastje. Het kwastje is van vrij lage kwaliteit en is op een vreemde en ongelijke wijze afgesneden.

cien berry passion brush

Het kwastje is erg stug en je kunt er ook niet heel erg fijn mee werken. Ook pakt het niet veel product op, mijn nagels zijn momenteel niet heel lang maar ik moest per nagel een keer extra product uit het flesje oppakken.

Finish

Cien Berry Passion droogt redelijk snel op en heel een mooie glanzende finish van zichzelf.

cien berry passion closeup nails 2

Op de swatches zie je Cien Berry Passion zonder topcoat, en zoals je kunt zien is de glans echt prachtig! Ook met een matte finish is hij prachtig.

cien berry passion matte finish hand holding bottle

De houdbaarheid op de nagel is helaas echt niet goed. Zonder een topcoat had ik na twee uur al forse chips. Met een topcoat waren de chips er later op de avond ook al. De volgende ochtend viel er van mijn duim een hele plak in een keer van de nagel.

Ik vind de kleur heel mooi en ook de substantie is prettig maar de overall kwaliteit is gewoon echt niet goed. Nu kun je zeggen dat je voor €2 niet al te hoge verwachtingen mag hebben maar essence levert voor een lagere prijs nagellakken die vele malen beter zijn qua kwaliteit en kwastje. Als je dus op zoek bent naar een budget nagellak,  dan kun je beter naar essence lakken gaan kijken en sla de Lidl producten over.
handtekening