Clarins Hand and Nail Treatment Cream

Clarins Hand and Nail Treatment Cream product and box

Een goede handcrème is onmisbaar voor gezonde handen en nagels. Ik test graag verschillende crèmes uit en vandaag laat ik je de Clarins Hand and Nail Treatment Cream zien.

Clarins is een van de meer high-end merken die je in Nederland kunt kopen. Hun producten staan bekend om de werkzame stoffen, in tegenstelling tot veel andere high-end merken zitten de Clarins producten niet in flitsende verpakkingen maar zijn ze vrij simpel.

Een poosje geleden was ik bij Douglas en zag ik de Clarins Hand and Nail Treatment Cream staan. Ik gebruik meerdere malen per dag een handcrème en ben altijd benieuwd naar nieuwe producten. Ik heb toen dit product meegenomen. Inmiddels ben ik hem al weer een aantal maanden aan het uittesten en is het tijd voor een review.

Clarins Hand and Nail Treatment Cream

De Clarins Hand and Nail Treatment Cream komt in een simpele witte tube die bij levering netjes geseald in een doosje zit. Door de aanwezigheid van sesamolie en Japanse moerbei laat de crème een zachte huid achter. De beschrijving spreekt van een beschermende “handschoen” maar daar kan ik me niet in vinden.

Clarins Hand and Nail Treatment Cream seal

De crème heeft een heerlijke, bloemige geur die wat ouderwets aandoet maar daarom niet minder aangenaam is. Het is een wat dikkere crème die gemakkelijk uit te smeren is en ook zeer snel door de huid wordt opgenomen zonder een vettige of plakkerige laag achter te laten.

Clarins Hand and Nail Treatment Cream product on hand

Ingrediënten

Clarins Hand and Nail Treatment Cream ingredients

Naast veel goede ingrediënten zoals vitamine E, sesam olie en Japanse moerbei bevat de crème ook behoorlijk wat siliconen en geurstoffen. Als je gevoelig bent voor een van die ingrediënten zou ik deze crème niet aanraden.

Na een aantal maanden gebruik moet ik zeggen dat het een fijn product is maar zeker niet uitzonderlijk. Voor de nagels doet hij eigenlijk niets, zonder een aanvullende nagelriem crème had ik binnen een week gortdroge nagelriemen die zelfs begonnen te scheuren. Er zijn absoluut betere handcrèmes verkrijgbaar voor een lagere prijs. De Clarins Hand and Nail Treatment Cream bevat 100 ml en kost €22,39.
Ik wens je een heel fijn weekend!

handtekening