Color Club Blue Heaven

Color Club Blue Heaven bottle

Ik kan geen genoeg krijgen van de schitterende holografische lakken van Color Club. Vandaag laat ik je deze blauwe holo zien.

Als je een polishaholic vraagt wat hét merk is voor holografische lakken dan zal ze waarschijnlijk antwoorden met “Color Club!”. De Color Club lakken zijn inderdaad ook echt fantastisch, ze hebben een sterk holografisch effect en zijn daarbij ook nog duurzamer dan de meeste merken.
Ik laat je vandaag Blue Heaven zien uit de Halo Hues 2012 collectie, een oudere lak dus maar hij is gelukkig nog wel goed verkrijgbaar.

De Halo Hues 2012 collectie bestaat uit de volgende kleuren:

Kleur

Zoals zijn naam al doet vermoeden is Color Club Blue Heaven een licht blauwe kleur. De kleur heeft een vrij koele ondertoon. Van de blauwe kleur is nog maar weinig zichtbaar zodra er ook maar een klein beetje licht op de lak schijnt waardoor het sterke holografische effect zichtbaar wordt. Het regenboog effect in holografische lakken wordt veroorzaakt door spectraflair, dit ingrediënt bevat zeer kleine, holografische deeltjes. Een lak die veel spectraflair bevat zal ook een sterker holografisch effect laten zien dan lakken die minder spectraflair bevatten. Vaak zijn de mooiste lakken ook direct de duurste want spectraflair is een ontzettend duur ingrediënt.

Color Club Blue Heaven hand holding bottle

Formule

Qua formule is Blue Heaven wel heel prettig, hij is niet al te dun maar ook zeker niet te dik hoewel ik wel denk dat als je in dikke lagen werkt dat hij kan gaan uitlopen. De dekking is, zoals de overige Color Club holo’s, erg goed. Op de swatches heb ik twee heel dunne laagjes aangebracht. Bij 1 laagje was hij wel voldoende dekkend maar vond ik het effect nog niet spectaculair genoeg.

Color Club Blue Heaven closeup nails

De Color Club lakken hebben een prettig kwastje. Het is een langer en wat dunner, rond kwastje. De haren zijn netjes rechts afgesneden en dat vind ik zelf altijd wel erg prettig werken.

Color Club Blue Heaven bottle & brush

Finish

Color Club Blue Heaven droogt heel erg snel op en heeft een matig glansje. Ik breng over holografische lakken nooit een topcoat aan omdat dit vaak het effect teniet doet. Als jullie dé tip hebben voor een topcoat waarbij het effect goed zichtbaar blijft dan hoor ik het graag. Holografische lakken zijn vaak erg kwetsbaar helaas. Als je een holografische lak aanbrengt zorg er dan voor dat je nagel zo strak mogelijk is, het is dus goed om van te voren even een buffervijl eroverheen te halen. Hoe gladder het nagel oppervlak, hoe heftiger het holografische effect.

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel.

Color Club Blue Heaven macro

Color Club Blue Heaven bevat 15ml en kost €9,95 en je kunt hem kopen bij Pretty Polish.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.

Bekijk hier de andere kleuren uit de Halo Hues 2012 collectie.