Color Club Ice Breaker

Color Club Ice Breaker bottle

Ice Breaker is een van de 7 kleuren uit de Color Club Oil Slick collectie. Vandaag laat ik je de swatches zien.

Kort geleden heeft Color Club de Oil Slick collectie uitgebracht, een prachtige serie van zeven nieuwe kleuren. Deze lakken zijn de zogenaamde trichrome lakken, zij hebben verschillende kleuren afhankelijk van de lichtinval.

De collectie bevat de volgende kleuren:

Kleur

Color Club Ice Breaker laat in het flesje duidelijk drie kleuren zien, namelijk blauw, paars en zilver en op sommige moment is er zelfs een vierde, groene kleur zichtbaar. Op de nagel is de blauwe kleur met zijn zilveren gloed duidelijk overheersend maar zodra de lichtinval nét even iets veranderd komt er een paarse gloed overheen. De shift in deze lak is heel erg subtiel en de groene kleur heb ik op de nagels niet terug kunnen vinden.

Color Club Ice Breaker hand holding bottle

Formule

Alle Oil Slick lakken hebben een bijzonder prettige formule. Qua dikte is hij perfect. Op de swatches heb ik twee dunne laagjes aangebracht, je zou kunnen volstaan met 1 dikker laagje. Omdat de lak niet uitloopt kun je ook probleemloos in dikkere laagjes werken. Ondanks dat het een metallic lak is laat hij erg weinig kwaststreken zien en dat is wel fijn.

Color Club Ice Breaker closeup nails

De Color Club lakken komen met een erg fijn kwastje. Het is een vrij lang en rond kwastje dat ook niet zo breed is. Je kunt met dit kwastje netjes en precies werken. Hij is ook fijn voor een smaller nagelbed. De haren van dit kwastje zijn recht afgesneden en dat vind ik zelf altijd wel heel prettig.

Color Club Ice Breaker bottle & brush

Finish

De glans die je op de foto’s hierboven ziet is de originele finish, ik heb geen topcoat aangebracht. Hij heeft dus een schitterende hoogglans finish en je zou het zonder topcoat af kunnen, ik heb hem gedragen en op dag 3 had ik de eerste chip en wat lichte tipwear.

Ik vind dit soort lakken altijd erg mooi met een matte topcoat. De kleur wordt iets lichter en subtieler maar de shift tussen de verschillende kleuren is wel erg mooi zichtbaar.

Color Club Ice Breaker hand holding bottle matte finish

Op onderstaande foto zie je een macro opname van de lak op mijn nagel, het is een extreme closeup. Het gekke is dat je hier de groene kleur dus overduidelijk wel ziet terwijl hij met het blote ook toch écht blauw is.

Color Club Ice Breaker macro

Color Club Ice Breaker bevat 15 en kost €9,95. Je kunt hem kopen bij Pretty Polish.

Bekijk hier de andere kleuren uit de Oil Slick collectie.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.