Daytox Enzyme Peeling

Daytox Enzyme Peeling box

Een goede huidverzorging is erg belangrijk. We weten allemaal dat het belangrijk is de huid te reinigen en gehydrateerd te houden maar velen weten niet dat de huid ook gefolieerd moet worden.

De huid is globaal in drie lagen opgebouwd, de hypodermis, dermis en epidermis. De epidermis is de buitenste huidlaag die je ziet en bestaat uit platte cellen die dagelijks van de huid afvallen. Per minuut raken we zo’n 30.000 huidcellen kwijt maar lang niet alles, je kunt de huid een handje helpen door eens per week je huid te exfoliëren.

Dat exfoliëren kun je op verschillende manieren doen, door gebruik van een milde scrub, een scrub borsteltje of een peeling product. Het product dat ik je vandaag laat zien is een natuurlijke peeling die ervoor zorgt dat de dode huidcellen van de huid verwijderd worden. De Daytox Enzyme Peeling verwijdert ook talg en voorkomt daardoor oneffenheden.

Daytox Enzyme Peeling bottle and box

De Daytox Enzyme Peeling komt in een plastic flesje en heeft een poeder vorm. Je activeert de ingrediënten door een kleine hoeveelheid poeder te mengen met water. Het aangemaakte product verdeel je zorgvuldig over de gereinigde huid. Omdat het een vrij pittige peeling is wordt aangeraden om het product niet langer dan twee minuten op de huid te laten inwerken om rode plekken en overgevoeligheid te voorkomen. De gebruiksaanwijzing geeft aan dat het product niet geschikt is voor de gevoelige huid. Ik heb zelf een vrij gevoelige huid maar ik kan dit product prima gebruiken. Alleen is twee minuten inwerken voor mijn huid te lang, ik laat het maximaal anderhalve minuut zitten en spoel het dan af met lauwwarm water.

Daytox Enzyme Peeling product on hand

De ingrediënten

Maris Sal, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Maltodextrin, Oryza Sativa Bran Powder, Aqua, Ananas Sativus Fruitextract, Lactobacillus Ferment, Carica Papaya Fruit Ferment Extract, Raphanus Sativus Root Ferment Extract, Propanediol, Bioflavonoids, Brassica Oleracea Italica Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract

De Daytox Enzyme Peeling is een alpha hydroxy peeling die voornamelijk bestaat uit fruitzuren. Verder bevat het product probiotica die ervoor zorgt dat je huid kalmer oogt en oneffenheden verdwijnen. Het is zeker een product waar je veel aan kunt hebben als je last hebt van bijvoorbeeld acne. Het is een vegan product dat vrij is van siliconen, parabenen, kunstmatige kleurstoffen en paraffine-olie.
Uiteraard is het product dierproefvrij. In de EU is het wettelijk geregeld dat alle cosmetica producten die in de EU verkocht en/of geproduceerd worden niet meer op dieren getest mogen worden. En sinds kort mogen de nieuwe ingrediënten ook niet meer op dieren getest worden. Het is helaas een hardnekkig fabel dat grote merken die in Nederland verkocht worden op dieren worden getest. Dat is jammer want soms worden merken ten onrechte geboycot omdat iemand op social media roept dat hun producten op dieren getest zijn. Dit is dus niet waar!

Daytox Enzyme Peeling ingredients

Ik kreeg van dit product een tester bij mijn lokale Douglas filiaal met daarbij de waarschuwing dat het een vrij heftige peeling is. Ik heb het product de eerste keer gebruikt zoals op de verpakking beschreven stond. Echter is twee minuten te lang voor een gevoelige huid dus ik heb het na anderhalve minuut verwijderd. Ik moet eerlijk zijn dat het geen feestje is om het product te gebruiken, ik vind hem inderdaad erg pittig en kijk de seconden weg tot het van de huid af kan. MAAR! Mijn huid knapt er wel ontzettend goed van op. Ik gebruik het product nu een ruime maand iedere week en oneffenheden verdwijnen nog voordat ze echt zichtbaar zijn. De huid is egaal en heeft een mooie, natuurlijke glow. Op dat punt dus absoluut een aanrader maar helaas gaat hier het gezegde “Wie mooi wil zijn moet pijn lijden.” wel op want lekker is het niet. Je moet er wat voor over hebben 😉

Daytox Enzyme Peeling open bottle and box

De prijs van het product is erg gunstig een flesje bevat 35 gram en kost €14,95. Je hebt maar een heel klein beetje nodig per behandeling. Je kunt de Daytox Enzyme Peeling kopen bij Douglas.

Fijn weekend!

– X-

Tamara