(English) Catrice Cool Wonder

Catrice Cool Wonder bottle
Vandaag weer een mooi budget nagellakje van Catrice uit de Kaviar Gauche collectie.

Tijdens de Berlin Fashion Week werkten Catrice en Kaviar gauche al samen en die samenwerking beviel zo goed dat ze besloten om samen een make-up collectie te ontwikkelen. Het persbericht over deze collectie kon je eind april op mijn blog al lezen.

De collectie bestaat uit een Eye and Face palette, Blurring Powder Pearls, twee lipglossjes en vier nagellakken. De nagellakken en de blurring powder pearls zal ik op mijn blog voor jullie swatchen.

De collectie bevat de volgende nagellakken:

Kleur

Cool Wonder is een grijze kleur met een paarse ondertoon. Het is een vrij neutraal kleurtje maar geen nude daarvoor vind ik hem iets te donker. Het is wel een kleurtje dat erg geschikt is voor de momenten dat een meer aanwezige kleur niet gepast is.

Catrice Cool Wonder hand holding bottle
Formule

De lak is niet heel extreem goed gepigmenteerd en wat aan de dunne kant, iets té naar mijn mening. Dunne laagjes zijn dus echt noodzakelijk om te voorkomen dat de lak in de nagelriemen en -wallen loopt. De lak levelt niet netjes uit en als je een te dik laagje aanbrengt droogt hij vrij klonterig op.
De dekking is matig. Omdat je in dunne laagjes moet werken en door de lage pigmentatie heb je minimaal drie laagjes nodig om een egaal en dekkend geheel te verkrijgen.

Catrice Cool Wonder closeup nails

Finish

Catrice Cool Wonder heeft van zichzelf een glanzende finish. Ik vind het jammer dat ook deze nagellak ontzettend snel beschadigd raakt. Een goede base- en topcoat is dus wel aan te raden.

Ik vind hem zelf met een matte finish iets mooier dan met de glanzende finish.

Catrice Cool Wonder hand holding bottle matte topcoat

Ik vind de kleur erg mooi, alleen jammer dat hij erg dun is en snel beschadigd raakt.

De Catrice Kaviar Gauche collectie is in Nederland nog tot en met eind juli te koop bij Kruidvat en Trekpleister. In België was de collectie te koop tot half juni.
De nagellakken kosten slechts €2,99.