Layla 14 Thermo Gelpolish

Layla 05 Thermo Gelpolish bottleHet is, voor nu, even gedaan met de ergste hitte dus leek het me tijd voor een iets koelere thermo gelpolish van Layla.

Het Italiaanse cosmetica merk Layla heeft een hele lijn met thermo gelpolishes. Even een korte introductie voor wie nog niet bekend is met beide concepten.

Een gelpolish is een nagellak die de kwaliteiten van een gel manicure heeft maar aan te brengen is met het gemak van een nagellak. De gelpolish droogt, in tegenstelling tot normale nagellak, niet in de lucht maar moet enkele seconden tot minuten onder een LED of UV lamp worden uitgehard. De gel verkrijgt een goede hechting met de nagel waardoor je tot wel 3 weken van je manicure kunt genieten, afhankelijk van de conditie en groeisnelheid van de natuurlijke nagel. Een gelpolish kun je ook niet verwijderen met een nagellak remover en mag je er zeker niet vanaf trekken want dat zal de natuurlijke nagel ernstig beschadigen.

Een thermo lak is er in zowel een gelpolish als een normale nagellak. Het principe is heel simpel, de lak heeft eigenlijk twee kleuren, een warme en een koude kleur.

Kleur

Deze nummer 14 heeft een paarse kleur als hij warm is en een grijze kleur met een blauwe ondertoon als hij koud is. Verder bevat hij een mooie zilveren hex glitter in één maat waardoor je een leuk en speels effect krijgt. Ik vind een thermo lak persoon het mooiste op een lange nagel. Door dat het nagelbed een hoger temperatuur heeft dan de vrije rand krijg je een mooi ombre effect op de nagels.

Layla 14 Thermo Gelpolish hand holding bottle
De lak reageert erg snel op temperatuurwisselingen en dit effect houdt ook een behoorlijke tijd aan. Bij vooral de goedkopere thermo’s kan het effect snel verdwijnen waardoor de lak nog maar één kleur (meestal de warme) aanneemt. Ik heb inmiddels al een week of 2,5 een Layla thermo op mijn tenen en die reageert nog even goed als op dag één.

Layla 14 Thermo Gelpolish comparison hot and cold

Formule

Een gelpolish is vaak wat dikker van formule dan een normale nagellak. Een gelpolish met een glittertje is dus behoorlijk aan de dikke kant. Ondanks de dikte is er bijzonder fijn te werken met deze thermo gelpolish. Bij het aanbrengen van een gelpolish begin ik met de vier vingers en de duim doe ik apart. Hij loopt niet snel uit waardoor je op je gemak de gelpolish goed en netjes kunt aanbrengen alvorens uit te harden (foutjes zijn achteraf niet te herstellen). De dekking is, net zoals bij de andere Layla gelpolishes, erg goed. Op de swatches heb ik slechts één laagje aangebracht.

Layla 14 Thermo Gelpolish closeup nails

Ik vind de kwastjes die de Layla thermo’s bevatten erg prettig. Het is een vrij smal kwastje wat mooi uitwaaiert over de nagel. Hij is ook recht afgesneden en dat heeft wel mijn voorkeur.

Layla 14 Thermo Gelpolish bottle with brush

Finish

Gelpolishes hebben vaak een matte finish van zichzelf. Een gelpolish is niet bedoeld om zonder base- en topcoat te dragen, op de swatches heb ik dan ook de Layla Base- & Topcoat aangebracht.

Layla 14 Thermo Gelpolish macro

Ik vind dit een mooi kleurtje dat het, naar mijn mening, ook prima zou doen in de winter door de koele tint die hij krijg bij lagere temperaturen. Ik vind het wel jammer dat de thermo gelpolishes geen mooie namen hebben, want die verdienen ze eigenlijk wel.

Deze mooie nummer 14 is te koop bij Djasa.nl. Een flesje bevat 10ml en kost €20,90. Hier kun je tevens ook de 2-in-1 base- en topcoat kopen, deze heb je wel nodig bij een gelpolish. De base- en topcoat bevat tevens 10ml en kost €14,90.

LET OP! Om een gelpolish te kunnen aanbrengen heb je een UV of LED lamp nodig.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Djasa.nl.