Layla Aloe Cuticle Gel

Layla Aloe Cuticle Gel bottle
“Great nails deserve great care.”

Ik krijg vrij vaak de vraag of ik kunstnagels draag want mijn nagels zouden door al het swatches vast beschadigd raken. Het antwoord: Nee, heel incidenteel als er een nagel breekt dan maak ik daar een kunstnagel.
Sterke nagels zijn voor mij, net als voor vele andere dames, niet vanzelfsprekend. Ik moet best wat werk verrichten om mijn nagels in goede conditie te houden.

De nagel wordt gevormd in de matrix, deze bevindt zich achter de nagelriem. Het is dus enorm belangrijk om de nagelriem goed te verzorgen zodat ze soepel blijft. Ik gebruik daar meestal Lush Lemony Flutter voor maar sinds kort gebruik ik daarbij ook deze gel van Layla.

Het product

De Layla Aloe Cuticle Gel is een zachte gel die aloë vera bevat. De aloë vera is een tropische vetplant die men al eeuwen gebruikt om haar helende werking. Je vind het in ontzettend veel producten terug, van cosmetische producten tot drankjes. Recent is men erachter gekomen dat inwendig gebruik van aloë vera tijdens de zwangerschap wordt afgeraden, een gel voor uitwendig gebruik kan veilig gebruikt worden.

Aloë vera heeft een verzachtende werking op de huid en is tevens een wondermiddel voor de nagel zelf.

Ik gebruik deze gel tijdens het fotograferen van swatches. Veel nagelriem producten zijn vettig en trekken niet heel snel in, dat is voor normaal gebruik soms zelfs wenselijk, echter niet tijdens het fotograferen. Ik vind het zelf niet aantrekkelijk om swatches of foto’s van kunstnagels te zien met een enorm vette huid eromheen.
De Layla gel verzorgd, verzacht en hydrateerd de huid en de nagelriem zonder een vette laag achter te laten.

De gel zit in een nagellak flesje met een fijn kwastje zodat je prima kunt doseren.

Layla Aloe Cuticle Gel bottle with brush

Ingrediënten

 • water
 • carbomer (voorkomt schifting van ingrediënten)
 • glycerine
 • triethanolamine (TEA) (maakt vermenging van vloeistoffen mogelijk die normaal niet mengen)
 • aloe barbadensis (extract) (de aloë vera)
 • imidazolidinyl urea (conserveringsmiddel)
 • propylene glycol (minerale olie)
 • methylparaben (conserveringsmiddel)
 • ethylparaben (conserveringsmiddel)
 • Propylparaben (conserveringsmiddel)
 • ci 42090 (kleurstof blauw)

Er zitten een aantal stoffen in die je liever niet in cosmetica terug ziet omdat ze allergische reacties kunnen oproepen maar omdat het in zeer kleine hoeveelheden in dit product zit verwerkt zal de kans klein zijn dat je er op reageert. Dit product is dus volkomen veilig in gebruik.

Gebruik

Breng met het kwastje een dun laagje gel aan op de nagelriemen en de huid rondom de nagel.

Layla Aloe Cuticle Gel hand holding bottle
Masseer dit zachtjes in en laat het intrekken. Het product wordt vrij snel door de huid opgenomen. Je kunt nu de nagelriemen voorzichtig terug duwen.

Layla Aloe Cuticle Gel closeup nails with wet gel
De gel zorgt ervoor dat de nagelriemen gezond en soepel zullen blijven wat de nagelgroei ten goede komt.

Let wel, dat alleen smeren met een olie, crème of gel niet voldoende is. Je moet de nagel ook vijlen om te zorgen dat hij netjes en sterk blijft. Let ook op dat je een goede basecoat gebruikt bij alle nagellakken die je gebruikt. Lees hier mijn verzorgingsroutine voor mijn handen en nagels.

Ik ben zelf erg tevreden met dit product. Mijn nagelriemen blijven er mooi soepel van. Door de extreme hoeveelheden aceton waaraan mijn vingers worden blootgesteld tijdens het swatchen (er gaat maandelijks bijna 1,5 liter remover doorheen), heb ik vaak droge plekjes op de toppen van mijn vingers. Dit is door het gebruik van de gel helemaal weg.
De gel komt in een handig formaatje dat gemakkelijk in je tas past. De gel is overigens ook volledig geurloos waardoor je het dus discreet kunt aanbrengen onderweg in de trein of bus, op kantoor of waar dan ook.

Je kunt de Layla Aloe Cuticle Gel kopen bij Djasa.nl. Een flesje bevat 13ml en kost €9,95.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Djasa.nl.