essence Bloggers Beauty Secrets Beautylab

essence The Glow Must Go On closed box

Voor de Bloggers’ Beauty Secrets collectie werkte essence samen met vier grote Europese bloggers. Ook onze Serena van Beautylab heeft haar eigen palette en nagellak ontworpen en die laat ik je vandaag zien!

Serena heeft een palette samengesteld met drie mooie, warme bronzers, twee oogschaduws en een prachtige highlighter. Op haar blog Beautylab schrijft Serena gepassioneerd over alles wat met beauty te maken heeft. Ik heb haar producten als laatst laten zien, save the best for last 😉

essence The Glow Must Go On open box

Palette

essence The Glow Must Go On mirror

Het Glow Must Go On palette bevat drie bronzers die afzonderlijk en gecombineerd gedragen kunnen worden, twee oogschaduws en een highlighter.

essence The Glow Must Go On swatches

Sandalwood Eyeshadow

essence The Glow Must Go On Sandalwood Eyeshadow macro

macro opname van palette

Sandalwood is de donkerste van de twee oogschaduw. De zachte, bijna romige textuur is waanzinnig goed gepigmenteerd en lijkt te smelten op de huid waar hij zich goed blenden. Zoals je op de swatches hierboven kunt zien is de textuur wel wat korrelig maar als je de kleur intensiteit goed opbouwt dan heb je vrijwel geen last van fallout.

Cinnamon Eyeshadow

essence The Glow Must Go On Cinnamon eyeshadow macro

macro opname van palette

Cinnamon is een licht bruine oogschaduw die ook een fijne, romige textuur heeft. Net als Sandalwood heeft ook Cinnamon de neiging om wat korrelig te worden maar door voorzichtig op te bouwen en kleine hoeveelheden te gebruiken heb je daar vrijwel geen last van. De pigmentatie is goed maar niet zo waanzinnig als Sandalwood. Voor dit soort kleuren vind ik dat persoonlijk ook niet zo erg, ik gebruik ze graag als transition kleur om andere kleuren te blenden.

Glowing Bronzer

essence The Glow Must Go On Glowing Bronzer donker macro

macro opname van palette

essence The Glow Must Go On Glowing Bronzer middel macro

macro opname van palette

essence The Glow Must Go On Glowing Bronzer licht macro

macro opname van palette

De Glowing Bronzer bestaat uit drie kleuren brons. Je kunt de kleuren afzonderlijk gebruiken maar je kunt ze ook mengen waarbij de kleur tussen de donkere en middelste kleur in zal zitten. De textuur is erg prettig en bevat een mooie shimmer. Hij blend goed uit en heeft geen last van fallout.

Honey Glow Highlighter

essence The Glow Must Go On Honey Glow Highlighter macro

macro opname van palette

De Honey Glow Highlighter is de mooiste highlighter uit deze hele collectie. Sterker nog het is de beste budget highlighter die ik tot nu toe gebruikt heb. Wat mij betreft mag essence deze Honey Glow Highlighter als afzonderlijk product gaan uitbrengen. De textuur is heel erg fijn en laat zich goed blenden. Door de gouden shimmer krijg je een prachtige glans over het gezicht.

Kwastje

essence The Glow Must Go On brush

Bij het Glow Must Go On palette zit een klein kwastje waarmee je de bronzer en highlighter kunt aanbrengen. Voor de oogschaduws is hij niet geschikt maar voor de bronzer en highlighter is hij niet verkeerd, je kunt er vrij precies mee werken. Het is een handig kwastje voor onderweg, thuis gebruik ik toch liever mijn Bobbi Brown kwasten set.

Nagellak

essence Shine Bright hand holding bottle 2

Shine Bright is een mint groene nagellak met een crème textuur. Dit is zo’n kleur die mooi past bij een gebruinde huid en daarmee past hij dus perfect bij de warme kleuren uit het Glow Must Go On palette. De formule is perfect, meer kan ik er niet van maken. Hij heeft de perfecte dikte waardoor hij niet uitloopt maar wel mooi glad trekt en zo een flawless resultaat geeft. De pigmentatie is ook super, op de swatches zie je slechts een dun laagje en dat is voldoende voor een egaal dekkend geheel.

essence Shine Bright closeup nails

Dit waren al weer de laatste producten uit de essence Bloggers’ Beauty Secrets collectie. Ik vond hem erg leuk en wat mij betreft voor herhaling vatbaar! Mijn favorieten waren absoluut de producten van onze Serena. Ik ben natuurlijk wel een klein beetje bevooroordeeld 😉

Je zult gemerkt hebben dat de artikelen wat onregelmatig online komen. Ik heb mijn pols gebroken en dat maakt het swatchen en typen erg lastig. Mijn excuses en bedankt voor jullie begrip!

Ik hoop dat je een fijne dag hebt!

handtekening