Essence Crunchy Cake

Essence Crunchy Cake bottle

Deze mooie lila nagellak komt uit de The Nudes collectie van Essence. Lees snel verder voor de swatches.

De nude trend is ook dit najaar nog niet voorbij. Essence heeft een volledige collectie gewijd aan de nude trend. De collectie bestaat uit 12 mooie nude lakken, ik heb er 6 weten te bemachtigen en zal deze op de maandagen met jullie delen.

De collectie bestaat uit de volgende kleuren:

 

 Kleur

Essence Crunchy Cake is een prachtige taupe kleurige paarse kleur. Het is wel een heel subtiele shimmer die alleen in een wat fellere lichtbron zichtbaar is. Ik vind alleen paars zelf niet echt een typische nude kleur, hij is wel heel schattig.

Essence Crunchy Cake hand holding bottle

In het flesje zie je een mooie paarse shimmer, ik had eerder gelezen dat deze niet op de nagel zichtbaar zou zijn. Gelukkig blijkt dat niet het geval, hij is wel degelijk zichtbaar.
Hier onder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel en zoals je ziet is de shimmer mooi zichtbaar.

Essence Crunchy Cake macro

Formule

Qua formule is Essence Crunchy Cake erg prettig, hij brengt gemakkelijk en netjes aan. De lak levelt mooi uit zodat je een glad resultaat hebt.  De dekking is erg goed, op de swatches heb ik slechts 2 dunne laagjes aangebracht. Wat ik wel een nadeel vind is dat hij heel erg langzaam droogt, zelfs met dunne laagjes duurt het heel lang voor hij droog is.

Essence Crunchy Cake closeup nails

De kwastjes van de Essence lakken zijn niet verkeerd. Het is een fijn kwastje om mee te werken. De haren zijn recht afgesneden wat het lakken gemakkelijker maakt.

Essence Crunchy Cake bottle & brush

Finish

De finish die je op de foto’s hierboven ziet is die van de lak zelf, ik heb geen topcoat aangebracht. Hij heeft dus een prachtige hoogglans finish. Een topcoat is echter wel aan te raden om de houdbaarheid te verlengen. Zonder topcoat had ik dezelfde avond nog chips en tipwear.

Met een matte finish is Essence Crunchy Cake ook mooi, de shimmer is dan zo goed als niet meer zichtbaar maar de kleur is wel erg mooi.

Essence Crunchy Cake hand holding bottle matte finish

Essence Crunchy Cake kost slechts €1,89 en is te koop bij Kruidvat.

Bekijk hier de andere kleuren uit de Essence I love the Nudes collectie.