Essence Festival of Colours

Essence Festival of Colors bottle
De zomer is weer terug en deze zomerse glitter topcoat past prima bij dit weer.

De ¡Arriba! collectie is een trend edition van Essence. Deze collectie is gebaseerd op het prachtige Mexico met zijn kleurrijke markten en bloesems.
De producten in deze collectie past prima bij de zomer.

De collectie bevat de volgende nagellakken:

  • Hola, Guapa
  • Macarena Mint
  • Red Corazón
  • La Vida Loca
  • Chica Bonita
  • Festival of Colours

Kleur

Festival of Colours is een topcoat die gevuld is met kleurrijke confetti, hex vlokken in twee maten en veel verschillende kleuren, enkele witte bloemetjes en ook bars in twee maten en verschillende kleuren. Het is een vrolijke mix die je op veel verschillende kleuren nagellak kunt aanbrengen. Ik heb hem aangebracht over een laagje OPI Who Are You Calling Bossy?!? zodat je de lak goed kunt zien.

Essence Festival of Colors hand holding bottle

Formule

De lak is niet zo heel erg dik maar de dichtheid van de glitter valt dan ook wel tegen. Deze Festival of Colours is niet fijn om normaal aan te brengen.

Essence Festival of Colors closeup nails 1 coat
Hierboven zie je 1 laagje op een normale manier aangebracht. Zoals je ziet komt er maar weinig glitter mee en het zijn ook alleen de kleine confetti die op de nagel terecht komen.
Het is dus het beste om de lak deppend aan te brengen om een mooi effect te krijgen.

Essence Festival of Colors closeup nails
Hierboven zie je 3 laagjes die deppend zijn aangebracht. Zoals je kunt zien is de glitter dan mooi verdeeld over de nagels. De witte bloemetjes zijn lastig uit het flesje op te pakken en ik kan er ook maar 1 in het hele flesje vinden. De bloemetjes zijn wel erg schattig en doen direct denken aan de bloemetjes in OPI Petal Soft.

Het kwastje wat met de Essence trend edition lakken meekomt is erg prettig. Het is een vrij kort en smal kwastje. De haren zijn vrij flexibel waardoor ze ook mooi de nagel volgen waardoor je prettig kunt lakken. Het kwastje is wel iets schuin afgesneden in dit geval maar is wel netjes afgesneden waardoor je geen haren hebt die langer dan de anderen zijn.

Essence Festival of Colors bottle and brush

Finish

De lak droogt erg langzaam op maar dat heeft te maken met het feit dat je hem deppend, en dus automatisch iets dikker aanbrengt. Hij heeft wel een heel mooie glans, op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. Ik vind het zelf mooier als een glitter lak een strakke finish heeft. Festival of Colours heeft niet een bijzonder sterke structuur dus aan 1 tot 2 dunne laagjes topcoat heb je voldoende om een strakke finish te maken.

Essence Festival of Colors macro

De prijs-kwaliteit verhouding bij de Essence lakken vind ik bijzonder goed. Deze lak kost slechts €1,99. Een mooie prijs voor een leuke lak!! Het is jammer dat hij relatief weinig glitter bevat maar daar is de prijs ook naar en het is prima op te lossen door het deppend aanbrengen. Wat mij betreft een absolute aanrader!

De Essence ¡Arriba! trend edition is in verkrijgbaar tot half augustus bij Kruidvat en Trekpleister (NL).

Bekijk hier de andere kleuren uit de Essence ¡Arriba! collectie.