Essence I Care for You

Essence I Care for You name bottle

Sinds begin dit jaar heeft essence haar assortiment uitgebreid met een verzorgende nagellak lijn, de Colour & Care collectie bestaat uit vijf prachtige pastel tinten die de nagel verzorgen.

De natuurlijke ingrediënten in deze nagellakken beschermen de nagel van externe invloeden. De heldere koraal, fuchsia-paarse, gele en groene tinten geven een vrolijke en verzorgde uitstraling. De crèmige textuur verzekerd je van een langdurige houdbaarheid op de nagel. Dat klinkt perfect toch? Prachtige kleuren die de nagel verzorgen. Ik heb alle vijf de kleuren binnen gekregen en zal die de komende tijd op de maandagen voor je swatchen.

Essence I Care for You polish on top of each other

De essence Colour & Care lijn bestaat uit de volgende kleuren:

  • 01 Take a Break
  • 02 I Care for You
  • 03 Happy Nails
  • 04 Lean on Me
  • 05 You Made My Day

Kleur

Essence I Care for You is een bijna pastel-achtige koraaltint die een mooi en verzorgde uitstraling heeft. De kleur is voor mijn huidskleur een perfecte nude tint. Prachtig verzorgde nagels zonder een overheersende kleur vind ik erg prettig. Een felle nagellak is niet altijd passend maar als je dan toch je nagels wilt verzorgen dan is zo’n nude tint natuurlijk perfect!

Essence I Care for You hand holding bottle

studio foto

Bij daglicht komt de koraal tint iets meer tot zijn recht en krijgt essence I Care for You een wat warmere uitstraling dan is de studio.

Essence I Care for You hand holding bottle daylight

daglicht foto

Formule

Toen ik de kleuren in het flesje zag had ik zo mijn twijfels, dit soort kleuren zijn niet altijd de best dekkende lakken. En laten we eerlijk zijn, wat kun je voor €1,99 verwachten? Nou, best een hoop blijkt zo. Essence I Care for You heeft een heel fijne formule die de perfecte dikte heeft. Je kunt de nagellak prachtig aanbrengen en door de fijne substantie trekt deze zichzelf glad waardoor je een flawless finish krijgt. Zelfs heel kleine oneffenheden in de nagel zie je niet meer terug.
De lak bestaat uit natuurlijke ingrediënten, let wel dat dat niet betekend dat het product geen sterke geur heeft 😉 De versterkende functie ben ik niet zo’n fan van. Nagellakken die versterken doen de nagel harder lijken maar in werkelijkheid droogt het product de nagel uit waardoor hij hard en broos wordt en dus heel kwetsbaar. Mijn advies is dan ook om een goede basecoat te gebruiken. Sterke nagels komen helaas niet uit een flesje. Je kunt je nagels een handje helpen door de nagelriemen gezond te houden, dit doe je door meerdere malen per dag een olie te smeren. Ook een goede glasvijl is belangrijk.

Essence I Care for You closeup nails

Deze nagellak is erg goed gepigmenteerd waardoor je met twee zeer dunne laagjes, of een dikkere, een geheel dekkend resultaat bereikt. Dat is echt niet slecht! Ik heb pastel lakken van duurdere merken die niet zo goed dekkend zijn. De formule heeft ook niet de neiging om chalky te worden.

Essence I Care for You closeup nails 2

Wat ik zelf echt een nadeel vind is het kwastje. Doorgaans heeft essence heel fijne kwastjes maar in deze lijn hebben ze een kwastje gestoken wat erg lijkt op de CATRICE kwastjes (zelfde bedrijf). Het kwastje is veel te breed, je krijgt het bijna niet netjes terug in het flesje zonder dat de hals van het flesje onder de lak zit. Het is op een vreemde en slordige manier afgesneden en netjes werken is een uitdaging. Echt een vreselijk slecht kwastje, zonde want essence heeft juist altijd zulke prettige kwastjes. Ik los dit zelf altijd heel simpel op. Ik heb een aantal lege OPI flesjes en die kwastjes gebruik ik altijd voor CATRICE lakken, en nu dus ook voor deze essence Colour & Care lijn. Na gebruik het kwastje goed schoonmaken zodat je het opnieuw kunt gebruiken.

Essence I Care for You brush

Finish

Essence Colour & Care droogt redelijk snel op met een mooie hoogglans finish. Toch is een goede topcoat wel aan te raden, op de swatches heb ik de essence The Gel topcoat aangebracht. De houdbaarheid op de nagel is, gezien de prijs van het product, redelijk. Ik had op dag twee wat kleine chips en lichte tipwear.

Met een matte finish is hij ook echt prachtig!

Essence I Care for You hand holding bottle matte finish

Essence I Care for You is verkrijgbaar bij Kruidvat en kost slechts €1,99. Volgens mij zit de Colour & Care lijn nu in het vaste assortiment van essence.

Fijne dag gewenst!handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.