Essence I Nude It

Essence I Nude It bottleDe nude trend doet het ook komend najaar erg goed. Essence heeft een hele collectie eraan gewijd.

De I love trends nudes collectie bevat 12 nieuwe kleuren. Ik heb er 7 van weten te bemachtigen en zal de de komende tijd op de maandag aan jullie laten zien.

Ik heb de volgende lakjes uit de collectie:

  • Hope for Love
  • Pure Soul
  • Crunchy Cake
  • I’m Lost in You
  • Nude Sweet Nude
  • Nude, dos, tres!
  • I Nude It

Kleur

Essence I Nude It is een crème witte kleur met een zeer subtiele shimmer. De shimmer laat zich helaas niet goed zien op de nagels. De kleur is er een die je vaker ziet dit seizoen.

Essence I Nude It hand holding bottle
I Nude It is qua kleur een 1-op-1 dupe van OPI Be There in a Prosecco met als grootste verschil dat die laatste geen shimmer heeft.

OPI Be There in a Prosecco hand holding bottle matte topcoat
De kleur is voor mijn huidskleur eigenlijk te licht. Mijn handen worden er erg bleekjes van en dat is jammer want de kleur is echt heel erg mooi.

Formule

De formule van Essence I Nude It is erg prettig. De lak is precies dik genoeg om er fijn mee te kunnen lakken. Hij heeft wel licht de neiging om wat chalky te worden, dit kun je echter voorkomen door in dunne laagjes te werken.

Essence I Nude It closeup nails

De dekking is heel erg goed, waar ik bij OPI Be There in a Prosecco 4 laagjes nodig had is deze Essence I Nude It dekkend in maar 2 dunne laagjes! Dat is dus niet verkeerd, zeker gezien het feit dat de Essence lak maar een fractie kost van de prijs van de OPI.

Essence I Nude It bottle and brushDe flesjes van Essence zijn eenvoudig maar wel erg leuk. Het kwastje is fijn om mee te werken, het is gelukkig netjes recht afgesneden zodat je er erg netjes mee kunt lakken.

Finish

Essence I Nude It heeft van zichzelf een erg mooie en glanzende finish. Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. De houdbaarheid is niet heel bijzonder goed, op dag 2 had ik al behoorlijke chips en tipwear. En daar komt de OPI dan weer een stuk beter uit de bus, die zat na 5 dagen nog netjes.

Essence I Nude It macro
Essence I Nude It is een erg goede lak gezien zijn prijs van slechts €1,89! Je kunt hem kopen bij Kruidvat, zowel in de winkel als online.

Bekijk hier de andere kleuren uit de Essence I love the Nudes collectie.