Essence Lean on Me

Essence Lean on My name bottle

Lichte pastel kleuren zijn niet enkel in de lente mooi maar ook in de herfst en winter zorgen deze kleuren voor een prachtig verzorgde manicure.

De essence Colour & Care collectie bestaat uit vijf mooie pastel nagellakken die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Dat wil niet zeggen dat de nagellak niet sterk ruikt 😉

Essence I Care for You polish on top of each other

De essence Colour & Care lijn bestaat uit de volgende kleuren:

Kleur

Essence Lean on Me heeft een warm gele pastel tint. Pasteltinten worden vaak geassocieerd met de lente maar ze doen het eigenlijk het hele jaar wel goed. Dit soort kleuren zorgen voor een subtiele maar toch heel verzorgde manicure.

Essence Lean on Me hand holding bottle

studio foto

Ik draag dit soort kleuren graag op momenten dat ik wel verzorgde handen wil maar een felle kleur niet gepast is. Met essence Lean on Me kun je prima op je werk of formele gelegenheden verschijnen.

Essence Lean on Me daylight hand holding bottle

daglicht foto

Formule

De formule van essence Lean on Me is heel erg fijn en je kunt hem moeiteloos netjes aanbrengen. Door de fijne substantie kun je in zowel dunne als dikkere laagjes werken. De pigmentatie is bijzonder goed voor zo´n lichte kleur, op de swatches heb ik twee heel dunne laagjes aangebracht maar met 1 dikker laagje kun je ook een egaal dekkend geheel krijgen.

Essence Lean on Me closeup nails

De Colour & Care lijn zou de nagels verzorgen en versterken. Dat laatste ben ik geen fan van. Door het gebruik van nagelverharders lijken de nagels inderdaad harder te worden maar in werkelijkheid drogen ze de nagel uit. Uitdroging maakt de nagels harder maar ook zeer broos en dat vind ik een kwalijke zaak. Ik gebruik bij nagellakken die verharder bevatten dan ook altijd twee lagen basecoat om te voorkomen dat mijn nagels uit kunnen drogen.

Essence Lean on Me brush

Het kwastje is niet fijn, daar kan ik kort over zijn. Het is te breed, vreemd afgesneden en van een minder goede kwaliteit. De kwastjes die essence normaal gebruikt vind ik de beste van alle budget lakken. Het kwastje uit de Colour & Care lijn lijkt sterk op het kwastje van CATRICE (zelfde bedrijf).

Finish

De droogtijd van essence Lean on Me is erg goed, je kunt vrijwel aan 1 stuk door werken. Ik begin altijd aan mijn rechterhand en tegen de tijd dat ik links klaar ben kan ik rechts meteen een volgende laagje aanbrengen. Ideaal dus als je even snel je nagels wilt lakken.

Essence Lean on Me closeup nails 2

Van zichzelf heeft Lean on Me een prachtig glanzende finish maar toch is het verstandig om een topcoat aan te brengen. Een topcoat verlengt de houdbaarheid van je manicure aanzienlijk. Zonder topcoat had ik op dag twee al de eerste chips en tipwear, met een topcoat had ik die pas op dag vier. Effen crème kleuren lenen zich ook uitstekend voor een mooie, matte finish.

Essence Lean on Me matte finish

Essence Lean on Me is verkrijgbaar bij Kruidvat en kost slechts €1,99. Volgens mij zit de Colour & Care lijn nu in het vaste assortiment van essence.

Ik wens je een fijne dag!handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.