Essence Nude, Dos, Tres!

Essence Nude, Dos, Tres! bottle

Het is weer maandag dus is het tijd voor een budget product, en dit keer laat ik je deze mooie, donkere nude lak van Essence zien.

Nude kleuren passen bij ieder seizoen en dus ook bij de herfst. Een nude tint moet goed bij jouw huidskleur passen. Deze bruine tint is bij mijn huidskleur geen nude. Er is een tijd geweest dat er maar heel beperkt keuze was uit nude tinten. Die tijd is voorbij, Essence heeft een heel collectie geweid aan de nude kleuren. Ik heb 6 van de 12 kleuren weten te bemachtigen om voor jullie te testen.

Ik heb de volgende kleuren:

Kleur

Zoals je aan het flesje kunt zien is Essence Nude, Dos, Tres! en vrij donkere, bruine tint. Een prachtige kleur maar bij mijn huidskleur is het geen echte nude tint.
Per huidskleur zijn er verschillende kleuren die een mooie nude tint zijn, ik zal hier binnenkort een apart artikel over schrijven want ik krijg vrij vaak de vraag wat nu een nude tint is.

Deze Nude, Dos, Tres! is voor de donkere huidskleur een schitterende nude tint, dat wil niet zeggen dat als je, net als ik, een erg bleke huid hebt hem niet kunt dragen. De kleur in het flesje komt goed overeen met de kleur op de nagel. Het is een kleur die erg doet denken aan melk chocolade.

Essence Nude, Dos, Tres! hand holding bottle

Formule

Qua formule is Essence Nude, Dos, Tres! erg prettig. Hij heeft de perfecte dikte waardoor je er erg prettig mee kunt werken. Ik heb op de swatches twee heel dunne laagjes aangebracht maar je zou met 1 dikker laagje afkunnen. De lak loopt niet heel erg uit dus het is niet erg als je laagjes wat dikker zijn.

Essence Nude, Dos, Tres! closeup nails

De Essence Trend lakken komen met een erg prettig kwastje. Vaak zie je dat de goedkopere lakken niet zulke fijne kwastjes hebben maar dat is bij Essence gelukkig niet het geval. Het is geen heel lang kwastje, het flesje is ook niet erg groot. De haren zijn mooi flexibel en recht afgesneden.

Essence Nude, Dos, Tres! bottle & brush

Finish

Op de swatches heb ik geen aparte topcoat aangebracht, zoals je kunt zien is de glans ontzettend mooi. Toch zou ik wel een topcoat aanraden om de houdbaarheid van je manicure iets te verlengen. Ik had de ochtend na het lakken al de eerste chips. Hij doet er wel iets langer over om te drogen. Mijn tip is dus om een sneldrogende topcoat te gebruiken.

Ik vind crème kleuren met een matte finish altijd heel erg mooi en ook Essence Nude, Dos, Tres! kan hem goed hebben.

Essence Nude, Dos, Tres! hand holding bottle matte finish

Essence Nude, Dos, Tres! kost slechts €1,89 en is te koop bij Kruidvat.

Bekijk hier de andere kleuren uit de Essence I love the Nudes collectie.