Essence Prismatic Rainbow highlighter

Essence Prismatic Rainbow highlighter shadow logo

Je kon er de afgelopen maanden niet omheen, de rainbow highlighter. Op Etsy was een hand-made rainbow highlighter verkrijgbaar die een waanzinnig effect gaf. Het product was mateloos populair en er ontstond al snel een flinke wachtrij. Essence heeft handig op deze hype ingespeeld en kwam met deze Prismatic Rainbow highlighter.

De highlighter met de toepasselijke naam, 01 Be a Unicorn, bestaat uit vier kleuren uiteenlopend van warm tot een heel koele tint.

Essence Prismatic Rainbow highlighter closed

De verpakking is wat simpel, maar door het doorzichtige deksel is het product goed zichtbaar en oogt het toch wat bijzonder. De kleuren zijn niet direct tinten die ik zou kiezen als afzonderlijke highlighter.

Essence Prismatic Rainbow highlighter macro

De roze en zalm tint zou ik zelf eerder als een glowy blush gebruiken dan als een highlighter. De gele tint vind ik zelf een lastige want die past niet echt goed bij mijn huidtint en de blauwe tint vind ik wat gewaagd voor dagelijks gebruik.

Essence Prismatic Rainbow highlighter open

Al die kleuren ogen wel erg vrolijk zo bij elkaar! De highlighter heeft wel een fijne formule, hij is totaal niet poederig, iets wat je toch wel vaak bij de budget highlighters ziet. De highlighter is niet bijzonder goed gepigmenteerd maar voor een highlighter vind ik dat eigenlijk alleen maar voordelig, je wilt een glow en geen overdreven kleur.

Essence Prismatic Rainbow highlighter no flash

Op de foto hierboven zie je enkele vinger swatches. De foto is zonder flits genomen in daglicht. Van links naar rechts zie je de roze kleur, deze is overduidelijk beter geschikt als blush dan als highlighter. De zalm kleur kan als zowel blush als highlighter gebruikt worden. De gele tint pakt beter uit dan ik aanvankelijk gedacht had, hij geeft een heel subtiel kleurtje. De blauwe kleur is echt een behoorlijk ijzige tint die heel erg mooi is maar toch wel iets té opvallend voor dagelijks gebruik.

Essence Prismatic Rainbow highlighter flash

Met flitslicht zie je dat alle kleuren een behoorlijke glow hebben. De meest rechter swatch is het resultaat van het mengen van alle vier de kleuren en zo vind ik hem echt prachtig! Hij glanst flink zonder een opvallende kleur toe te voeren. Hij is wel wat aan de koele kant maar ik kan dat van tijd tot tijd wel waarderen.

Ik vind het een ontzettend leuk product en zeker voor de prijs hoef je het niet te laten. Het is een vrij groot doosje en je betaald er slechts €3,59 voor. Je kunt de Essence Prismatic Rainbow Highlighter kopen bij Kruidvat en ook in hun webshop is hij beschikbaar.

Ben jij al meegegaan in de rainbow/unicorn hype?

Fijne dag!handtekening