essence Purple with Purpose

Essence Purple with Purpose bottle

Paarse kleuren zie je momenteel erg veel terugkomen in make-up collecties. Ik ben zelf ook echt fan van dit soort kleuren. De kleur die ik je vandaag laat zien is ook heel erg mooi.

De essence Merry Berry collectie is kort te koop geweest rond de feestdagen en ligt inmiddels in de uitverkoopbakken bij o.a. Kruidvat. De collectie bestond uit feestelijke make-up producten die perfect geschikt waren voor de feestdagen. In de collectie zaten ook vier schitterende nagellak kleuren en 1 glitter topcoat.

De collectie bevat de volgende kleuren:

Kleur

Essence Purple with Purpose is een intens paarse kleur met een koele ondertoon. De lak heeft een prachtige metallic shimmer die een wat roze gloed afgeeft. Wat mij betreft is deze kleur het hele jaar door mooi om te dragen, ik vind hem ook wel tijdloos eigenlijk.

Essence Purple with Purpose hand holding bottle

Formule

Wellicht wordt het wat saai maar ik kan er niets anders van maken, de formule van essence Purple with Purpose is perfect. Dit geldt voor alle lakken uit deze collectie en op dit punt is essence echt mijn favoriete budgetmerk. Zij tonen aan dat kwaliteit lang niet altijd duur hoeft te zijn. China Glaze bracht in dezelfde periode de Cheers collectie uit en daar zit een paars/roze metallic in die kwalitatief toch beduidend minder is.

Essence Purple with Purpose closeup nails

Zoals je op de foto kunt zien laat essence Purple with Purpose totaal geen kwaststreken zien en dat is voor een metallic nagellak heel erg goed! De pigmentatie is bijzonder goed op de swatches zie je slechts één dun laagje en dat is voldoende voor een egaal dekkend geheel. De lak is qua dikte erg goed waardoor je in zowel dunne als dikke laagjes kunt werken. De lak levelt zelf mooi uit waardoor je moeiteloos een strakke manicure hebt.

Essence Purple with Purpose bottle and brush

De flesjes van de essence Merry Berry collectie zijn super schattig! Het is een kort, rond flesje met een rond, gouden dopje. Het is een elegant geheel. Het dopje is wel wat lastig vast te houden maar dat went snel.

Finish

Essence Purple with Purpose droogt razendsnel op en heeft een mooie hoogglans finish van zichzelf. Op de swatches zie je de originele finish, ik heb daar geen topcoat over aan gebracht. De houdbaarheid van Purple with Purpose valt me totaal niet tegen, ik heb hem drie dagen gedragen en had enkel wat tipwear. Een matte topcoat geeft hem ook een prachtige uitstraling.

Essence Purple with Purpose matte finish hand holding bottle

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel.

Essence Purple with Purpose macro

De essence Merry Berry was tot eind december verkrijgbaar maar ze liggen momenteel wel in de opruimbakken bij Kruidvat. De prijs was €1,99 voor een flesje. De prijs-kwaliteit verhouding van de essence producten blijft mij toch keer op keer verbazen. De producten hebben een geweldige kwaliteit voor het zeer zachte prijsje.