Essence Red Corazón

Essence Red Corazón bottle
Deze mooie rode lak komt uit de Essence ¡Arriba! collectie.

In mei van dit jaar deelde ik het persbericht waarin Essence haar ¡Arriba! collectie aankondigde. De ¡Arriba! collectie is een trend edition die is geïnspireerd op het prachtige Mexico!
De komende weken zul je op maandag een review vinden van de nagellakken uit deze collectie.

De collectie bevat de volgende nagellakken:

  • Hola, Guapa
  • Macarena Mint
  • Red Corazón
  • La Vida Loca
  • Chica Bonita
  • Festival of Colours

Kleur

Essence Red Corazón is een fel rode metallic lak met een oranje ondertoon. Het is een mooi heldere kleur die in verschillende lichtbronnen verkleurd van diep rood naar een heldere oranje/rode tint. De metallic shimmer is heel fijn met daarin soms wat grovere glitters die een paarse gloed hebben.

Essence Red Corazón hand holding bottle

Formule

De formule van Red Corazón is erg prettig. De dikte is perfect waardoor je erg netjes kunt lakken zonder dat de lak uitloopt in de nagelriemen en -wallen. Met de dekking zit het ook goed, op de swatches draag ik twee dunne laagjes en dat is voldoende voor een mooi en egaal dekkend geheel.

Essence Red Corazón closeup nails

Bij een rode lak is het heel belangrijk dat je een goede basecoat gebruikt omdat het rode pigment dat in de lak aanwezig is snel de natuurlijke nagel kan doen verkleuren. Met verwijderen heb ik geen problemen ervaren met deze rode kleur. Rood kan soms lastig zijn om te verwijderen zonder dat de huid rood verkleurd maar bij Red Corazón heb ik daar geen last van gehad.

Het kwastje in de Essence lakken is prima. Het is een vrij kort kwastje met flexibele haartjes die netjes recht zijn afgesneden. Je kunt met dit kwastje zeer precies en netjes werken, ook als je minder veel ervaring hebt met nagels lakken.

Essence Red Corazón bottle with cap

Finish

Red Corazón droogt op met een matig glansje, op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. Een topcoat is wel aan te raden dit om de houdbaarheid van je manicure te verlengen. Deze Red Corazón chipt na een dag of twee en met een topcoat kun je dat behoorlijk rekken.

Essence Red Corazón macro

Dit mooie lakje kost slechts €1,89 en daar heb je echt een ontzettend fijne nagellak voor. De prijs-kwaliteit verhouding van deze lak is bijzonder goed!

De Essence ¡Arriba! trend edition is in verkrijgbaar tot half augustus bij Kruidvat en Trekpleister (NL).

Bekijk hier de andere kleuren uit de Essence ¡Arriba! collectie.