essence The Crystallized

Essence The Crystallized bottle

Vanaf vandaag laat ik je de prachtige lakjes uit de essence Winter? Wonderful! collectie zien!

Begin december maakte essence de Winter? Wonderful! collectie bekend. Een samenspel van ijzige wintertinten als wit, blauw en ijsgrijs en warme tinten als roze en licht abrikoos. De collectie omvat een ruime verzameling van prachtige make-up items voor een zacht prijsje. In deze collectie zitten de volgende nagellakken:

  • the Frosted
  • the Semi Matt
  • the Iced
  • the Crystallized
  • a Winter’s Tale

Kleur

Essence the Crystallized is een prachtige warme rosé gouden tint die door de zilveren shimmer ook een koeler kantje van zichzelf laat zien. Het is maar net in welke hoek het licht op de lak valt welk gezicht hij laat zien. De kleur is erg mooi en redelijk neutraal waardoor hij ook goed geschikt is voor een wat meer formele gelegenheid.

Essence The Crystallized hand holding bottle

De lak bevat een zéér fijne parelmoer shimmer die neigt naar zilver. Deze zit keurig verstopt tussen het rosé pigment. Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel, hier zie je zowel de rosé tint als de koele zilveren shimmer.

Essence The Crystallized macro

Formule

Qua substantie heeft essence the Crystallized een fijne formule, ondanks dat hij wat aan de dunne kant is kun je er wel netjes mee werken. Doordat hij wat dunner is en ook een erg lichte kleur is hij iets sheer, op de swatches zie je drie laagjes wat op zich nog niet heel verkeerd is voor zo’n lichte kleur. Het is jammer dat hij wel wat brush strokes laat zien het is niet heel erg aanwezig maar je ziet het wel.

Essence The Crystallized closeup 1

De flesjes van de essence Winter? Wonderful! collectie zijn de standaard flesjes van essence met de zilveren dop. Het kwastje is van prima kwaliteit, het is een vrij stug kwastje dat netjes recht is afgesneden. Je kunt met dit kwastje ook heel netjes een smallere nagel lakken.

Essence The Crystallized bottle and brush

Finish

Tja, wat voor finish heeft ‘ie nu? Hij is niet matte maar hij is ook niet glanzend. Het doet me nog het meest denken aan een fijn ijs laagje over glas. Ik vind deze finish eigenlijk heel erg mooi, op de swatches heb ik dan ook geen topcoat aangebracht. Wat vind jij ervan?

Essence The Crystallized closeup nails

De essence Winter? Wonderful! collectie ligt momenteel in de schappen bij Kruidvat en Trekpleister. Essence the Crystallized kost slechts €1,89. Essence is tot nu toe echt een van mijn favoriete budget merken. De prijs-kwaliteit verhouding is waanzinnig goed.