Essence The Frosted

Essence The Frosted bottle

De lente is officieel begonnen maar toch wil ik je deze prachtige winterse lak niet onthouden!

In december vorig jaar heeft essence de Winter? Wonderful! collectie uitgebracht. Een verzameling van ijzige kleuren als wit, blauw en ijsgrijs maar ook warmere tinten als roze en licht abrikoos mochten niet ontbreken.

In de collectie zitten de volgende nagellakken:

Kleur

Essence The Frosted is een ijzige witte kleur met daarin heel fijne blauw/zilveren shimmertjes. Doordat de lak de structuur van sneeuw heeft krijgt hij een koude uitstraling.

Essence The Frosted hand holding bottle

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel.

Essence The Frosted macro

Formule

De substantie van essence The Frosted is erg prettig. Hij heeft een iets dunne formule maar gelukkig heeft hij niet de neiging om uit te lopen in de nagelwallen en -riemen. Hij is wel wat sheer waardoor je minimaal drie laagjes nodig hebt voor een volledig dekkend geheel. Op de swatches zie je dan ook drie dunne laagjes. Je zou het met twee dikkere laagjes afkunnen maar daar hou ik zelf niet zo van.

Essence The Frosted closeup nails

Door het prettige kwastje brengt essence The Frosted heel erg fijn aan. Het kwastje is mooi recht afgesneden en neemt best en hoop lak op waardoor je, als je kortere nagels hebt, twee nagels in 1 keer kunt lakken.

Essence The Frosted bottle

Finish

Essence The Frosted heeft, zoals de naam al suggereert, een finish met een structuur. Deze finish lijkt op een ijzige sneeuwlaag wat echt zorgt voor een ijkoude look. Echter is hij ook heel erg mooi met een glanzende finish. Met twee laagjes van een dunne topcoat of 1 laagje van een dikkere heb je een spiegelgladde finish. Doordat de structuur eronder blijft zitten krijg je veel diepte in de lak.

Essence The Frosted shiny finish hand holding bottle

De Winter? Wonderful! collectie is helaas niet meer te koop. Je hebt echter wel kans dat je de producten in de uitverkoopbakken terug kunt vinden bij Kruidvat.