Essence The Glass Slipper

Essence The Glass Slipper bottle
Vandaag alweer het laatste lakje uit de Essence Cinderella collectie.

De Cinderella collectie bracht Essence eerder dit jaar uit en was een hommage aan de Walt Disney film Cinderella. De collectie bevatte onder andere vijf leuke nagellakken.

De collectie bevat de volgende kleuren:

Kleur

Essence The Glass Slipper is een glitter topcoat met een transparante basis die vol zit met zilveren hex glitters in twee maten. Verder bevat hij transparante parelmoer flakies en veel paars/roze micro glitters.

Essence The Glass Slipper hand holding bottle
Formule

The Glass Slipper is een vrij dikke lak, logisch natuurlijk want hij bevat zéér veel glitters. De glitters laten zich wel heel goed verspreiden over de nagel, ook de grotere glitters. Door de goede verspreiding hoef je hem niet deppend aan te brengen. Er komt ook erg veel glitter mee op het kwastje. Op de swatches heb ik slechts één laagje aangebracht op iedere nagel met Essence Bibbidi-Bobbidi-Boo als basis.

Essence The Glass Slipper closeup nails
De flesjes van de limited edition lijn van Essence bevatten wel erg prettige kwastjes. De kwastjes zijn ook netjes recht afgesneden waardoor je de lak keurig kunt aanbrengen. Fijn is ook dat ze niet zo heel erg breed zijn.

Essence The Glass Slipper bottle and brush
Finish

The Glass Slipper droogt op met best wel wat structuur, om hem een mooi gladde finish te geven heb je al gauw twee laagjes topcoat nodig.

Essence The Glass Slipper macro
De Cinderella collectie is te koop geweest tot eind mei. Hij is dus niet meer in het normale Essence schap te vinden maar wellicht als je geluk hebt vind je hem in een uitverkoop bak.

Bekijk hier de andere kleuren uit de Essence Cinderella collectie.