Etos Body Care

Etos Body Care header

In de winter heeft je huid het zwaar te verduren, door de kou kan de huid droog worden, de nieuwe hand & body lijn van Etos maakt je droge winterhuid binnen no-time weer zacht en soepel.

Om mij heen hoor ik vaak mensen klagen over hun huid in de winter. Zelf merk ik dat mijn handen, scheenbenen, ellebogen en gezicht erg droog kunnen zijn in de koude wintermaanden. Voor mijn gezicht heb ik inmiddels de gouden combinatie gevonden maar voor de rest van mijn lichaam was het altijd een zoektocht, tot ik onlangs een aantal producten uit de Etos Body Care lijn mocht gaan testen. Vandaag geef ik mijn oordeel over deze goed betaalbare verzorgingslijn.

Etos Body Serum – €3,99

Etos Body Care closed bottle

“Licht en luchtig body serum om de droge huid een extra intensieve hydratatie boost te geven. Maakt de huid direct gladder en zachter.”

Ik gebruik al jaren een serum in mijn gezicht verzorgingsroutine en weet daardoor ook wat de voordelen zijn van het gebruik van een serum. Ik gebruik het Lancaster 365 serum voor mijn gezicht en die is echt te prijzig om voor het lichaam te gebruiken. Ik was dan ook blij te zien dat er ook specifieke body serums bestaan.
Ik gebruik dit product nu bijna drie weken en mijn huid is er echt flink opgeknapt! Ik vind het erg prettig om dit serum onder mijn handcrème te gebruiken en na het douchen.

Etos Body Serum product on skin

Het product oogt in eerste instantie niet als een serum maar eerder als een zachte crème. Serums zijn doorgaans vloeibaar en daardoor was ik wel wat verbaasd. Als je het product echter uitsmeert over de huid veranderd het direct in de substantie die je van een serum gewend bent.

Etos Body Serum product spread on skin

Het Etos Body Serum wordt heel snel door de huid opgenomen en laat geen plakkerig laagje achter. De geur is ook erg aangenaam, dat is bij veel serums wel anders.

Het product zit in een afgesloten pompje waardoor de werkzame ingrediënten niet in aanraking kunnen komen met de lucht en daardoor ook langer goed blijven. Ik moet zeggen dat ik echt verbaasd ben over de kwaliteit van dit serum, een flesje van 125ml kost slechts €3,99!

Etos BB Bodylotion – €3,99

Etos BB Bodylotion

“Een licht getinte bodylotion die de huid verzorgt en hydrateert én tegelijk van een mooie egale kleur voorziet. Geeft na het intrekken niet af. Zonder zelfbruiner.”

Een licht tintje is natuurlijk altijd fijn, zeker in de winter. Ik ben geen liefhebber van zelfbruiners, hoe ik het ook aanbreng, ik krijg altijd een streperig resultaat. Spraytans vind ik te kunstmatig en de zonnebank vermijd ik al jaren i.v.m. de schade die het aan de huid toebrengt. Etos heeft de oplossing voor dit probleem, een body lotion die je een licht en egaal tintje geeft zonder te strepen en die je onder de douche gemakkelijk weer verwijderd.

Etos BB Bodylotion product on skin

Toen ik het product op mijn huid zag was ik ervan overtuigt dat het veel te donker voor mijn huidskleur zou zijn.

Etos BB Bodylotion product loosely spread on skin

Bij het uitsmeren leek het inderdaad het geval te zijn dat de kleur veel te donker was. Hij heeft hier ook een vrij overheersende oranje toon.

Etos BB Bodylotion spread on skin

Toen ik het product zeer goed had uitgesmeerd over de huid bleek de kleur prima te zijn. Je hebt maar een heel klein beetje product nodig voor een subtiel tintje. Het product trekt heel snel in, ruikt zalig maakt de huid ook zijdezacht. Ik ben bij dit soort producten toch altijd bang dat het gaat afgeven op mijn huid, dat is echter bij de Etos BB Bodylotion niet het geval. Het product geeft totaal niet af nadat het door de huid is opgenomen.

Een groot voordeel vind ik dat het tintje subtiel is, je ziet er dus niet uit als een oranje Barbie pop als je het product gebruikt hebt. Ik kreeg voornamelijk te horen dat ik er goed en gezond uit zou zijn, men kon niet de vinger erop leggen maar er was wel een verschil te zien. Daar hou ik van! De prijs van deze BB Bodylotion is €3,99 voor een tube van 250ml.

Uiercrème – €2,49

Etos Uiercrème open container

“Uiercrème verrijkt met kalmerend calendula plus Bisabolol en Allanttoïne die het natuurlijke herstel van de huid helpen te ondersteunen. Houdt de huid soepel en biedt een goede bescherming tegen weersinvloeden.”

De Etos Uiercrème is een minder vette variant van de welbekende uierzalf. Ik kende uierzalf voornamelijk doordat mijn oma het altijd gebruikte bij een geïrriteerde huid. Van oorsprong is uierzalf een vette, vochtbestendige zalf op basis van vaseline die gebruikt werd door boeren om de uiers van de melkkoeien in goede conditie te houden. De boeren gingen de zalf ook op hun eigen huid gebruiken bij irritaties en zo is de uierzalf ook voor menselijk gebruik steeds meer populair geworden. Uiercrème heeft dezelfde heilzame werking maar is niet zo vet als de uierzalf, de crème is ook niet vochtbestendig.

Etos Uiercrème product on skin

De Etos Uiercrème is een vrij dikke crème die prettig over de huid verdeeld en die ook vrij snel wordt opgenomen. De geur van het product is subtiel en doet mij denken aan een combinatie van Nivea en Zwitsal billetjes crème. De geur is niet onaangenaam maar vervliegt erg snel.

Ik gebruik de crème, na het aanbrengen van het Etos Body Serum, op de extreem droge plekjes op mijn huid. Op de buitenkant van mijn ellebogen is mijn huid extreem droog en door dagelijks voor het slapen de plekjes in te smeren gaat het goed. Na bijna drie weken gebruik zijn de plekjes zo goed als verdwenen.

Mijn vriend gebruikt het Body Serum en de Uiercrème op zijn scheenbenen omdat die in de winter ook heel erg droog zijn. Ook hij merkt het resultaat!

Etos Body Care products closed

Ik heb de laatste maanden een flink aantal producten van het Etos eigen merk mogen testen en ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben. De prijs-kwaliteit verhouding is bijzonder goed. De Body Care lijn vind ik heel erg fijn en ik kan je zeker aanraden om eens te gaan kijken bij Etos.

Fijne dag!handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.