Etos Make-Up

Etos Make-Up grouped

Onlangs heeft Etos een geheel nieuwe make-up lijn gelanceerd en ik kreeg wat producten binnen om te testen. Ik laat ze vandaag aan je zien.

Afgelopen najaar heeft Etos een geheel nieuw make-up assortiment gelanceerd. De producten hebben een verbeterde kwaliteit en vernieuwde verpakkingen. Hiermee hebben ze kwaliteit en luxe betaalbaar gemaakt!

Ik kreeg een aantal producten uit dit nieuwe assortiment thuisgestuurd. Ik was echt onder de indruk van de kwaliteit van deze producten.

Hydrating Primer – €5,99

Etos Primer open

Een primer breng je na je dagcrème aan en deze zorgt ervoor dat je foundation de hele dag netjes op zijn plaats blijft. Hij hydrateerd de huid en zorgt ervoor dat je minder foundation nodig hebt.

Etos Primer on hand
Mijn foundation gaat vrij snel al aan de wandel. Met het gebruik van deze primer blijft hij inderdaad keurig op zijn plek en het gaat ook minder in de fijne lijntjes klonten.
Bij het aanbrengen is de primer wat vettig, of hij de huid echt goed hydrateerd durf ik niet te zeggen. Ik heb lang gezocht naar een goede foundation en ben uitgekomen op de Diorskin Star foundation. Deze zorgt er al voor dat mijn huid niet uitdroogt.

Etos Primer text

De primer zit in een hygiënisch vacuüm pompje. Je hebt maar een klein beetje product nodig en het laat zich fijn uitsmeren over de huid en wordt snel opgenomen.

Ingrediënten

Cyclopentasiloxane, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Squalane, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Tocopheryl Acetate, Triethoxycaprylylsilane, CI 42090, CI 77891.

Er zitten behoorlijk wat siliconen in de primer. Bij cosmetica staan de ingrediënten doorgaans op volgorde van hoeveelheid. Cyclopentasiloxane en Dimethicone zijn twee siliconen die jenveel in cosmetica terug vindt.

Blush – €3,99

Etos Blus opened

Ik kreeg de blush in de kleur Wild Sunset, een warm roze kleur. De kleur is erg mooi en bevat een zeer fijne gouden shimmer. Een prachtige kleur voor de op de appeltjes van wangen.

Etos Blus macro

Op bovenstaande macro opname zie je de gouden shimmer goed terug.

Qua pigment is hij prima! Je het een klein beetje nodig voor een gezond blosje op de wangen.

Etos Blus swatch

Eyeshadow Primer – €3,99

Etos Eyeshadow Primer open

De Eyeshadow Primer zorgt ervoor dat je oog make-up de hele dag perfect op zijn plaats blijft. Je brengt een klein laagje aan op de oogleden en onder het wenkbrauw bot.

Etos Eyeshadow Primer on hand

Het is een fijne substantie die wel een vrij typische geur heeft. Net als mijn foundation gaat ook mijn oogschaduw vaak aan de wandel. Ik gebruik zelf graag de Primer Potion van Urban Decay en ik had gehoopt dat deze Etos Eyeshadow Primer een budget alternatief zou zijn. Mijn oogschaduw bleef iets beter op zijn plaats dan zonder primer maar ik vind mijn Urban Decay primer toch echt een stuk prettiger. Helaas dus geen budget alternatief gevonden.

Etos Eyeshadow Primer text

De ingrediëntenlijst staat op de achterkant van een stickertje was op de verpakking geplakt is. Helaas was dit totaal niet meer leesbaar, ik kan je dus niet vertellen wat er allemaal in zit.

Etos Eyeshadow Primer ingredients

Eyeshadow Palette – €6,99

Etos Eyeshadow Open

Dit Bed of Roses oogschaduw palette bevat zes prachtige oogschaduws. De eerste drie lichte kleuren hebben een subtiel shimmertje en de laatste drie zijn matte oogschaduws. Je kunt hier zowel een subtiele look voor overdag mee maken alsook een prachtige smoky avond look.

Etos Eyeshadow swatch

Het pigment vind ik niet heel slecht voor zo’n budget product, ik heb ze zeker slechter gezien. De oogschaduws zijn wel wat kruimelig helaas.

Highlighting Powder – 3,99

Etos Highlighter open

Ik ben gek op highlighters! In het doosje is dit een wat warme kleur die er eigenlijk niet heel erg bijzonder uitziet maar schijn bedriegt. Het is een prachtige highlighter die een schitterende glans geeft. Ik breng mijn highlighter graag aan op mijn jukbeenderen, neus en cupidoboog.

Etos Highlighter macro

Het pigment van deze highlighter is waanzinnig! Een absolute budget topper!

Etos Highlighter swatch

 

Fixing Spray – €4,99

Etos Fixing Spray open bottle

Een fixing spray moet je zien als de topcoat van je make-up. Het zorgt ervoor dat je make-up netjes blijft zitten en niet uitsmeert. Ook zorgt hij ervoor dat een poeder laagje niet langer zichtbaar is, het smelt als het ware samen en zorgt voor een egale finish.

Etos Fixing Spray text

Als je klaar bent met je make-up spray je je gezicht in vanaf ongeveer 10cm afstand. Het vochtige laagje trekt snel in. Hij gaf bij mij wel een licht trekkerig gevoel maar dat was gelukkig snel weg. Ik ben best tevreden over de spray, het doet wat het moet doen. De geur is erg chemisch maar blijft gelukkig niet lang hangen.

Ingrediënten

Aqua, Alcohol Denat., Aloe Barbadensis Leaf Juice, Phenoxyethanol, PVP, Isopropyl Alcohol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Ethylhexylglycerin, Parfum, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

Als eerste valt de aanwezigheid van alcohol op, dit is waarschijnlijk de boosdoener van het trekkerige gevoel. Mijn huid reageert niet zo heel fijn op alcohol en gezien hij als tweede ingrediënt vermeld staat is het percentage fors. Ook de aanwezigheid van parfum kan als nadelig worden ervaren maar in dit product is het niet heel overheersend aanwezig gelukkig.

Ik vind de producten kwalitatief gezien erg goed voor de prijs. Het is een erg leuk assortiment met zeer veel keus. Ik zal binnenkort kijken of ik er een mooie look mee kan maken. Iets wat ik erg spannend vind aangezien ik niet heel graag op de foto ga, ik sta liever achter de camera.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.