Etos Sparkling December limited edition

Etos Sparkling all products

Geen feestelijke kerst outfit is compleet zonder bijpassende make-up en daarom heeft Etos deze prachtige limited edition make-up collectie gelanceerd.

December is bij uitstek de maand om lekker uit te pakken met je make-up. En Etos heeft nu alles wat je daarvoor nodig hebt. De speciale limited edition make-up lijn bestaat uit maar liefst 11 producten: 4 Color Care lipsticks, een strobing highlighter, een volume mascara (ook in waterproof), een sparkling body powder, twee eyeshadow palettes (nude/smokey en glitter) en een sparkling eyeliner. Kortom: alle essentials voor het creëren van de perfecte party look.

Color Care Lipstick – €4,99

Deze zachte en verzorgende lipstick is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: Red Obsession, Forbidden Pink, Secret Tempation en Angel Wings. Ik mocht Forbidden Pink en Angel Wings ontvangen.

Etos Color Care Forbidden Pink open

Forbidden Pink

Etos Color Care Angel Wings open

Angel Wings

De lipstick is super zacht en brengt prettig aan. De pigmentatie is prima en de textuur erg prettig. Hoewel hij als langhoudend omschreven wordt moet ik hem gedurende de dag toch een paar keer bijwerken.

Etos Color Care Forbidden Pink closeup

Forbidden Pink

Forbidden pink is wat bruinige tint met een roze ondertoon erin. Het is een prachtige nude tint die heel feestelijk maar toch subtiel is.

Etos Color Care Angel Wings closeup

Angel Wings

Angel Wings heeft een gelijke kleur als Forbidden Pink maar dan wat tintjes lichter. Ook een schitterende nude kleur.

Etos Color Care swatches

Strobing Highlighter – €5,99

Deze highlighter in handige pen vorm  (die me in eerste instantie deed denken aan een concealer) is ideaal in gebruik, door te drukken achter op de pen komt er een klein beetje product in het kwastje waardoor je heel gedoseerd het product kunt aanbrengen. Voor een subtiel effect breng ik hem graag aan met mijn Beautyblender en voor een wat intenser effect blend ik hem zachtjes met mijn vinger.

Etos Strobing Highlighter open

Ik ben zelf niet zo’n strobing fan, ik ga al snel als discobal door het leven als ik ga stroben. Ik breng wel graag een highlighter aan op mijn jukbeenderen, neus en de cupidoboog.

Etos Strobing Highlighter swatch

Deze vloeibare highlighter heeft een zacht gouden glansje waarmee je kerstlook écht compleet is.

Sparkling Eyeliner – €4,99

Een gouden eyeliner is natuurlijk perfect voor de kerst en oud en nieuw! Ik vind hem het mooist over een zwarte eyeliner maar ook op zichzelf is hij erg mooi.

Etos Sparkling Eyeliner open

Door de fijne applicator kun je de eyeliner ook heel precies aanbrengen. Ik vind het een leuk product voor de feestdagen!

Etos Sparkling Eyeliner swatch

Volume Mascara – €4,99

Wat betreft mascara ben ik een beetje een kritische zeurpiet. Ik hou niet van overdreven dik aangezette wimpers, en van spinnenpoten krijg ik al helemaal de kriebels. Ik hou ervan als de wimpertjes afzonderlijk een laagje kleur krijgen en niet aan elkaar gaan klonten. Ik had elders niet zulke goede recensies gelezen over deze mascara dus ik had me voorbereid op weinig echter ben ik best wel tevreden over deze mascara. Hij is inderdaad subtiel en met een laagje ben je er niet, bij twee laagjes vind ik hem prima. Van afbrokkelen heb ik geen hinder gehad, na 9 uur zit hij nog keurig op zijn plek zonder te brokkelen of klonten.

Etos Volume Mascara open

Het borsteltje vind ik niet de fijnste, ik hou van de wat smallere borsteltjes. De kwaliteit van het borsteltje is echter wel goed.
Ik heb de normale mascara gekregen maar er is ook een waterproof variant beschikbaar.

Eyeshadow palette – €7,99

Het eyeshadow palette is verkrijgbaar in twee versies, een nude/smokey en een glitter palette. Ik heb het nude/smokey palette gekregen.

Etos Sparkling Eyeshadow Palette open

De kleuren zijn perfect om zowel een subtiele dag als een wat intensere avond look mee te maken. Ik hou echt van dit soort nude tinten, het Urban Decay Naked 2 palette is ook echt mijn all-time favorite.

Etos Sparkling Eyeshadow Palette closeup brush

In het palette zit ook een handige duo applicator waarmee je onderweg even een snelle touch-up kunt doen. Mijn voorkeur gaat uit naar mijn eigen kwasten maar het is altijd handig als er een applicatortje bij zit.

De oogschaduws zijn allen wat poederig van textuur en zijn niet mega goed gepigmenteerd maar gezien de prijs van het palette vind ik hem prima. Onderstaande swatches zijn van links naar rechts op het palette.

Etos Sparkling Eyeshadow Palette swatch 1

Etos Sparkling Eyeshadow Palette swatch 2

Etos Sparkling Eyeshadow Palette swatch 3

Etos Sparkling Eyeshadow Palette swatch 4

Etos Sparkling Eyeshadow Palette swatch 5

Etos Sparkling Eyeshadow Palette swatch 6

Sparkling Body Powder – €6,99

Dit vind ik wel het leukste product uit de collectie, een losse poeder met zeer fijne glansdeeltjes. De verpakking is ook heel erg leuk! Je brengt het poeder aan met de zachte, bijgeleverde puff.

Etos Sparkling Body Powder open

Het poeder laat een subtiele sparkle achter op de huid.

Etos Sparkling Body Powder swatch

Etos Sparkling Body Powder macro detail

Ik vind de Sparkling December collectie erg geslaagd. De rosé gouden metallic verpakking geeft het geheel een luxueuze en feestelijke uitstraling. De Etos Sparkling December collectie ligt momenteel in de winkels maar wees wel snel want hij is maar beperkt verkrijgbaar.

Ik wens je een fijne avond!handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.