Foxy Paws Colors of the Wind

Foxy Paws Colors of the Wind bottle

De zomer is echt losgebarsten in Nederland, het dit moment is het op mijn balkon zo’n kleine 36 graden. Tijd voor een mooi zomers lakje lijkt mij.

Foxy Paws is een Deens indie merk. De lakken worden met de hand gemaakt door de Deense Charlotte. Sinds 2013 stel zijn met de grootse zorg producten samen die 5-free en dierproefvrij zijn.

Kleur

Foxy Paws Colors of the Wind heeft een licht blauwe basis met daarin groene en roze confetti in verschillende maten en vormen en daarnaast bevat de lak ook een donker blauwe micro glitter. Een mooie, zomerse kleur.

Foxy Paws Colors of the Wind hand holding bottle 3

Doordat de blauwe basis vrij ondoorzichtig is geeft dat een leuk effect. De confetti uit de onderste laag van de manicure blijven licht zichtbaar wat voor veel diepte zorgt.

Foxy Paws Colors of the Wind macro

Formule

De formule van Foxy Paws Colors of the Wind is prettig die tussen een crème en een jelly textuur in zit. Wel is hij wat sheer maar dat vind ik in dit geval niet zo heel erg, doordat je meerdere laagjes aanbrengt krijg je ook meer diepte in de confetti. Op de swatches heb ik drie dunne laagjes aangebracht voor een volledig dekkend effect.

Foxy Paws Colors of the Wind closeup nails

De confetti laat zich goed verspreide waardoor je hem niet deppend aan hoeft te brengen. Wel moet je het flesje van te voren goed tussen je handen rollen want de confetti zakt na verloop van tijd naar beneden. Schudden moet je niet doen, dat kan luchtbellen in de lak veroorzaken waardoor je geen nette manicure krijgt die ook minder lang blijft zitten. Door het flesje tussen de handen te rollen meng je alles netjes zonder luchtbellen.

Foxy Paws Colors of the Wind brush

De lakken van Foxy Paws zitten in een rechthoekig, plat flesje en hebben een fijn kwastje. Het dopje ligt fijn in de hand en het kwastje zelf is van goede kwaliteit. Het is een wat breder kwastje dat netjes op de nagel uitwaaiert.

Finish

Ondanks de hoeveelheid glitter droogt Foxy Paws Colors of the Wind op met weinig structuur. Hij heeft een heel licht glansje. Het mooist is hij met een mooie topcoat. Op de swatches heb ik een vrij dikke, glanzende topcoat gebruikt.

Foxy Paws Colors of the Wind closeup nails 2

Ook met een matte topcoat krijg je een erg leuk en speels effect.

Foxy Paws Colors of the Wind matte finish hand holding bottle

Foxy Paws Colors of the Wind kost €11,95 en hij is te koop bij Djasa.

handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.