Foxy Paws Foxy Fishbabe

Foxy Paws Foxy Fishbabe bottle

Ondanks dat het maandag en dus budget dag is op mijn blog heb ik vandaag zo’n gaaf lakje dat ik die niet wilde onthouden.

Foxy Paws is een zogenaamd indie merk. Een klein merk dat is opgezet door de Deense Charlotte. Zij ontwerpt en maakt deze lakken helemaal zelf. Het zijn vaak erg bijzondere en heel mooie lakken die je niet snel bij de grote merken terug zult zien. De lakken zijn allemaal 5-free en uiteraard dierproef vrij. Over dat laatste bestaan nogal wat misverstanden. Om de wet op de dierproeven even kort samen te vatten: alles wat in de EU geproduceerd en/of verkocht wordt mag niet op dieren zijn getest, en sinds kort mogen ook de ingrediënten niet meer op dieren worden getest. Dus alles wat je in NL koopt is dierproefvrij. Ik zie vaak forse beschuldigingen over bepaalde merken zoals bijvoorbeeld Rimmel voorbij komen. Er wordt dan gezegd dat die merken op dieren testen, dat niet dus niet waar.

Goed, terug naar deze super gave lak!

Kleur

Foxy Paws Foxy Fishbabe heeft een mooie paarse basiskleur met een wat blauwe ondertoon, hierdoor oogt hij wat koeler. De lak bevat hex glitters in verschillende maten en kleuren. Doordat ze lak niet volledig transparant is blijven de glitters die in eerdere laagjes zitten heel licht zichtbaar, dit geeft een supergaaf effect.

Foxy Paws Foxy Fishbabe hand holding bottle

In de macro opname hieronder kun je heel mooi de verschillende glittertjes zien zitten.

Foxy Paws Foxy Fishbabe macro

Formule

De formule van Foxy Fishbabe is wat aan de dunne kant, bij het aanbrengen van de eerste laag is hij ook behoorlijk sheer. Dat is ook niet heel gek gezien het feit dat je de glittertjes natuurlijk wil blijven zien door de laagjes heen. Met drie dunne laagjes kun je hem volledig dekkend maken. Het is wel een lak die je deppend moet aanbrengen om de glitters netjes over de nagel te verspreiden.

Foxy Paws Foxy Fishbabe closeup nails

Het flesje van Foxy Paws is erg leuk, het doet me denken aan het flesje van piCture pOlish. Het is een rechthoekig flesje met een lang, rond dopje dat wat taps toeloopt. Het kwastje is erg prettig, het is relatief lang en van een fijne kwaliteit. Het waaiert mooi uit op de nagel.

Foxy Paws Foxy Fishbabe bottle and brush

Finish

Foxy Fishbabe droogt razendsnel op, daar stond ik echt van te kijken. Je kunt dus lekker snel doorlakken en dat maakt de drie laagjes een stuk minder lastig. Hij heeft van zichzelf een mooi glanzende finish, op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. De houdbaarheid op de nagel is prima, ik had op dag twee heel licht wat tipwear en de eerste chip kwam na 4 dagen pas. Met een wat dikkere topcoat kun je hem een gladde finish geven en ook wat bescherming geven zodat hij wat langer netjes blijft.

Het lijkt wellicht een gekke combinatie maar met een matte topcoat is hij ook heel erg mooi!

Foxy Paws Foxy Fishbabe matte finish hand holding bottle

Foxy Paws Foxy Fishbabe bevat 11ml en kost €11,95. In Nederland is Foxy Paws sinds kort te koop bij Djasa.

Heb jij veel indie lakken? En welke mag ik echt niet missen volgens jou?

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.