Foxy Paws I Want to Break Free Featured Image

Foxy Paws I Want to Break Free

Foxy Paws I Want to Break Free hand holding bottle

Een mooie, roze crème aangevuld met roze confetti, veel beter wordt het niet toch?

Je hebt vast wel eens de term indie brand gehoord. Indie staat voor independent brand, vaak handgemaakte lakjes die niet in massa geproduceerd worden. Foxy Paws is zo’n indie brand, opgezet door de Deense Charlotte. Zij bedenkt en maakt de lakjes helemaal zelf, ieder lakje is met liefde gemaakt. Uiteraard zijn de lakken van Foxy Paws 5-free en dierproefvrij (hier ga ik binnenkort nog eens een duidelijk artikel over schrijven omdat er teveel misverstanden over bestaan).

Ik heb eerder al twee prachtige Foxy Paws lakjes op mijn blog geplaatst. Foxy Fishbabe en Colors of the Wind. Ik heb nog een paar mooie lakjes van dit gave merk in mijn stash en ook die zal ik met de tijd voor jullie reviewen.

Kleur

Foxy Paws I Want to Break Free heeft een zoete, roze crème basis die is gevuld met neon roze hex confetti. Ik vind de combinatie van een semi-dekkende crème basis met een glitter of confetti heel gaaf. Het geeft een heel subtiel en toch ook speels effect.

Foxy Paws I Want to Break Free hand holding bottle 2

Op de macro foto hieronder kun je de confetti goed zien.

Foxy Paws I Want to Break Free macro

Formule

De formule van Foxy Paws I Want to Break Free is niet de allerfijnste, hij droogt vrij snel en kan daardoor wat chalky worden. De pigmentatie is erg goed, met een laagje is hij al dekkend maar om het speelse effect van de confetti beter tot zijn recht te laten komen heb ik een tweede laagje aangebracht.

Foxy Paws I Want to Break Free closeup nails

Het kwastje van Foxy Paws vind ik erg prettig. Het steeltje had iets langer mogen zijn maar gezien de vorm van het flesje kan dat niet. De haren zijn netjes recht afgesneden en het waaiert netjes uit over de nagel. Je kunt erg precies met dit kwastje werken.

Foxy Paws I Want to Break Free brush

Finish

Van zichzelf heeft Foxy Paws I Want to Break Free een mooi glanzende finish maar door de confetti droogt hij wel op een een structuur in de finish. Met een wat dikkere topcoat kun je hem wel vrij strak krijgen.
Met een matte finish is hij overigens ook super gaaf!

Foxy Paws I Want to Break Free matte finish hand holding bottle

Je kunt Foxy Paws I Want to Break Free kopen bij Djasa. Een flesje bevat 15ml en kost €11,95.

Ik wens je een fijne dag!handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.