Hema 809

Hema 809 bottle
Een goede witte lak is altijd handig maar vaak wel lastig te vinden.

Wit is zo’n kleur die je eigenlijk nooit alleen draagt maar die je toch wel vaker gebruikt dan je van te voren verwacht. Je kunt hem verwerken in nailart designs en ook kun je er een mooie French manicure mee maken.
Als blogger krijg ik vaak de vraag wat nu een écht goede witte lak is en doorgaans geef ik als antwoord “OPI Alpine Snow“. Apline Snow is een geweldige witte lak, kraak helder, goed dekkend en fijn te lakken. Ik heb best een hoop witte lakken geprobeerd van diverse merken maar toch kwam ik altijd terug op de OPI.
Nu greep ik vorige week bij het maken van een nailart design mis, mijn Alpine Snow is op en de Douglas in de buurt had geen Alpine Snow meer staan. Uit nood heb ik bij de Hema een witte lak gehaald en daar ben ik uiteindelijk echt heel tevreden over.

Kleur

Het is moeilijk om een witte lak te inden die ook écht wit is, veel lakken hebben een grauwe of gelige tint of lijken gewoonweg op Tipex. De witte lak van de Hema heeft dat niet, dat is echt een kraakheldere witte lak, geen gekke ondertoon.

Hema 809 hand holding bottle

Formule

De formule van witte lakken is vaak ook niet om naar huis te schrijven. De Hema lak heeft op zich een prima formule, hij is wel iets dikker maar is wel te lakken zonder dat hij gaat klonteren. Als je een laagje aanbrengt dan trekt hij netjes recht waardoor je een mooi egaal geheel krijgt. Ondanks dat het een dikkere lak is heb je geen dikke plak op je nagels liggen wat hem erg geschikt maakt om te verwerken in nailart of een French manicure. De dekking is ook goed, met twee dunne laagjes heb je een volledig dekkend geheel. En dat bij elkaar maakt dat het echt een heel fijne witte lak is. Op de swatches heb ik twee dunne laagjes aangebracht over een transparante basecoat.

Het kwastje dat met het lakje meekomt is redelijk. De haren zijn wat stug waardoor ik hem niet heel soepel vind om mee te werken maar er is wel netjes mee te lakken.

Hema 809 bottle and brush

Finish

De lak droogt redelijk snel op met een matig glansje. De houdbaarheid van de Hema lakken is doorgaan ook prima.

Hema 809 closeup nails

Voor de swatches heb ik de lak over de gehele nagels aangebracht maar dat is niet iets wat ik zelf snel zou dragen. Witte nagels vind ik persoonlijk niet mooi. Ik gebruik de kleur echter wel heel erg vaak in een nailart design.

Bovenstaande voorbeelden zijn gemaakt met OPI Alpine Snow maar die kun je ook maken met deze witte van de Hema.

Hema 809 Wit kost €2,50 en is te koop bij alle Hema filialen. Op dit moment is er een actie waarbij geldt 2+1 gratis.