Hoe verzorg je je nagels?

verzorgen hand holding nail envy bottle
Vandaag geen nailart maar ik behandel een vraag die ik de laatste tijd steeds vaker krijg: Hoe ik mijn nagels verzorg. Vandaag zal ik uitleggen hoe ik dat doen.

Ik verzorg mijn nagels iedere dag door in de ochtend wat Lemony Flutter van Lush op mijn nagelriemen te smeren. Tussen de middag breng ik Avoplex van OPI aan. Voor het slapen gaan vijl ik mijn nagels een klein beetje met een goede glasvijl, ik duw voorzichtig de nagelriemen terug en vervolgens smeer ik een dikker laagje Lemony Flutter.

verzorgen products
Eén keer in de week, meestal in het weekend, doe ik het verzorgen wat meer uitgebreid.
Ik gebruik daarvoor de volgende producten:

verzorgen Hermone glass file
Ik begin met het vijlen van mijn nagels. Iedere dag vijl ik er een klein randje vanaf, dit zorgt dat de nagel sterker wordt en dit voorkomt ook splijten en scheuren.

verzorgen koh nailbath
Daarna maak ik een nagel badje van KOH. Dit is een voedend badje wat de nagel weer even goed hydrateerd en de nagels weer een gezonde uitstraling geven.
Ik week mijn handen ieder een kwartiertje in dit badje en droog ze daarna goed af.

verzorgen hand holding metal cuticle pusher
Dan duw ik met het bokkenpootje voorzichtig mijn nagelriemen terug. Ik snij of knip mijn nagelriemen nooit. De nagelriem zorgt ervoor dat er geen bacteriën bij de matrix kunnen komen. Zou je de nagelriem wegknippen of -snijden dan hebben bacteriën vrij spel en kun je lelijke ontstekingen krijgen.

verzorgen hand holding nail envy bottle

Vervolgens breng ik twee laagjes OPI Nail Envy aan. Een heel fijn product wat mijn nagels echt helpt. Binnenkort zal ik een heel artikel wijden aan dit product.
Je kunt de nagels nu naturel houden, want ze zien er zo prima uit. In dat geval breng je, na het drogen van de Nail Envy, een laagje Lemony Flutter aan.

verzorgen hand holing Essie bottle

Ik kies er vandaag voor om een kleurtje aan te brengen. De Nail Envy werkt prima als basecoat dus die hoef ik niet apart aan te brengen.
Ik gebruik hier Essie Jamaica Me Crazy en daarvan breng ik twee laagjes aan. En daaroverheen een topcoat.

verzorgen hand holding Lemony Flutter
Als de nagellak droog is breng ik een laagje Lemony Flutter aan om de nagelriemen nog even wat extra verzorging te geven.

Als je je nagels en nagelriemen goed verzorgd zullen je nagels ook steeds beter worden. Het is wel belangrijk dat je hier consequent mee door blijft gaan.